Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
u energetsku obnovu ulaže se 18,7 milijuna kn

Bolji uvjeti za više od 1000 učenika Srednje škole Ivanec i Druge gimnazije Varaždin

Obnovljena Obrtnička škola u Slavonskom Brodu
Foto: Brodsko-posavska županija
Obnova triju škola je već dovršena, a trenutno radovi traju u 10 škola, dok će u još devet početi nakon srpnja

Više od 1000 učenika te 154 nastavnika i djelatnika Srednje škole Ivanec i Druge gimnazije Varaždin imat će puno kvalitetnije uvjete za rad, a školske zgrade će biti energetski učinkovite te će se ostvarivati značajne uštede na energentima. Sve učionice u Drugoj gimnaziji će biti klimatizirane, a ivanečka Srednja škola će udvostručiti proizvodnju električne energije putem sunčane elektrane.

Ivanečka lipa iz doba ivanovaca (14. st.) klonirana i sačuvana za sva vremena starija i od Gupčeve lipe Ivanečka lipa iz 14. stoljeća bit će klonirana i sačuvana za sva vremena

- Od 70 milijuna kuna, koliko će biti uloženo u energetsku obnovu 22 škole u Varaždinskoj županiji, čak 18,7 milijuna kuna se odnosi na Srednju školu Ivanec i Drugu gimnaziju Varaždin. Obnova triju škola je već dovršena, a trenutno radovi traju u 10 škola, dok će u još devet početi nakon srpnja. Zahvaljujući tim ulaganjima, godišnja ušteda na energentima iznosit će 980.000 kuna, što je značajan iznos, koji ćemo onda moći iskoristiti za nova ulaganja – istaknuo je župan Radimir Čačić.

Projekti se sufinanciraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

- Naša škola je poznata projektnoj orijentiranosti na EU fondove, a s projektom energetske obnove dosegnuli smo 2,5 milijuna eura. Energetska obnova nam puno znači jer je škola velika, stari dio izgrađen je još 1959. godine, a novi 1984., pa će radovi osigurati bolje uvjete rada i boravka učenika i djelatnika. Imamo 475 učenika, a naša vizija je da školu razvijamo u smjeru škole budućnosti – rekla je ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina.

Liječnici u BBŽ-u novi projekt Povoljni stambeni krediti liječnicima i sestrama