Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Božićnice za umirovljenike, vatrogascima novi prostor

Foto: Grad Čazma
Zgrada bivšeg tehničkog pregleda prenamijenit će se za potrebe čazmanske Javne vatrogasne postrojbe

Tijekom proteklih mjesec dana na adresu uprave Grada Čazme stiglo je 211 prijava umirovljenika slabijeg imovinskog stanja, čija mirovina ne prelazi 1500 kuna. Za sve njih u Gradskom je proračunu i ove godine osiguran novac za isplatu božićnica. Ukupno je riječ o gotovo 32.000 kuna. Isplata će biti svaki dan, počevši od prošlog četvrtka, 5. prosinca, pa sve do Božića, u prizemlju Gradske uprave u Čazmi, svakim danom od 9 sati.

Čazma Bolje i veće klizalište, a cijene su ostale iste

– Grad Čazma već niz godina pomaže našim najstarijim stanovnicima s malim mirovinama, prvotno podjelom poklon paketa i isplatom bonova, a unatrag dvije godine na ovaj način. Iznos božićnice od 150 kuna nije prevelik, međutim vjerujem da će svaka kuna dobro doći kako bi građani popunili svoje kućne budžete za nadolazeće blagdane – rekao je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

Osim božićnica za umirovljenike, u Čazmi se ovih dana prenamjenjuje zgrada bivšeg tehničkog pregleda i to za potrebe čazmanske Javne vatrogasne postrojbe. Unutrašnjost zgrade u potpunosti će se obnoviti, izgradit će se čajna kuhinja i prostor za boravak vatrogasaca u dežurstvu, ured za zapovjednika i zamjenika te novi sanitarni čvorovi. Osim toga, stara stolarija zamijenit će se plastičnom, uvest će se novi sustav grijanja te provesti novi razvod struje i postaviti nova rasvjeta. Vrijednost ovih radova procjenjuje se na oko 480 tisuća kuna i financirat će se iz proračuna Grada Čazme.