Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Povelja o suradnji

Branitelji povezali Slavoniju i Jadran

Branitelji Požege i Raba
Foto: Grad Požega
Pripadnici triju braniteljskih udruga iz Požege i Raba u požeškoj su Gradskoj vijećnici potpisali sporazum o prijateljstvu i suradnji

Pripadnici triju braniteljskih udruga iz Požege i Raba u požeškoj su Gradskoj vijećnici potpisali sporazum o prijateljstvu i suradnji. Riječ je o Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Požege te o Udruzi hrvatskih dragovoljaca i Udruzi veterana Domovinskog rata Grada Raba, koje su svoje dugogodišnje prijateljstvo okrunili potpisivanjem povelje. Domaćin sastanka, požeški gradonačelnik Darko Puljašić izrazio je zadovoljstvo zbog povezivanja triju ponosnih udruga, a time i dvaju gradova u Slavoniji i na Jadranu.

Dan grada Požege Puljašić: Za jedno radno mjesto, jednu kuću i jedno dijete više

- Naši gradovi imaju puno sličnosti, ali i puno razlika i to trebamo gledati kao prednosti, jer možemo jedni druge nadopunjavati. Slavonija je već dugo u problemima, ali zajedničkim snagama možemo pridonijeti njezinu napretku i osigurati bolju budućnost onima za koje ste se vi borili – poručio je Puljašić.

Ispred UHDDR-a Požege povelju je potpisao njezin predsjednik Josip Pavunčec, ispred UHDDR-a Raba Kruno Beg, a ispred Udruge veterana Raba Duško Matušan-Ćobi.

- Ovdje se ne radi samo o druženju. Naš je cilj povezati Slavoniju s ostatkom Hrvatske i to ne samo između nas branitelja, nego i u gospodarskom smislu – rekao je Pavunčec.

Predsjednik rapske Udruge veterana Duško Matušan istaknuo je kako Slavonija i Zlatna dolina imaju što ponuditi ljudima na obali.

- Zajedno ćemo raditi na razvoju Slavonije. Nedavno smo napravili prezentaciju proizvoda Požežanina Mislava Boića, a u tom ćemo smjeru nastaviti i dalje – poručio je Matušan.

Dan žena u Požegi UZ DAN ŽENA Gradonačelnik Puljašić crvenim ružama darivao sugrađanke