Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Smotra studijskih programa

Brodski fakulteti pozvali maturante: Ostanite ovdje!

Smotra studijskih programa u Brodsko-posavskoj županiji
1/5
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Svoju ponudu predstavili su Strojarski fakultet, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Medicinski fakultet

Na prvoj Smotri studijskih programa Brodsko-posavske županije jučer su svoju ponudu predstavili Strojarski fakultet, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Medicinski fakultet. Nekoliko stotina učenika završnih razreda srednjih škola i studenata upoznalo se sa studijskim programima koji ih zanimaju te uvjetima upisa i studiranja.

- Svi hvale Strojarski fakultet, koji je cijenjen i izvan Hrvatske. Čuo sam da su diplome priznate i u Njemačkoj, gdje naši studenti odmah dobivaju posao – rekao je  srednjoškolac Domagoj.

Cilj promocije bio je privući mlade ljude da u što većem broju biraju programe koje imaju u visokoškolskim ustanovama na području svoje županije, kako bi po završetku obrazovanja tu i ostali. U sklopu priredbe održano je više zanimljivih predavanja koja su organizirali Institut za razvoj obrazovanja, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Služba za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Osijeku.