Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Odlični podaci iz Fine o poduzetništvu u Zagrebačkoj županiji

Broj poduzetnika od 2001. veći je 151 posto

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Sortirni centar u Velikoj Gorici jedna je od najvećih investicija Zagrebačke županije. Najsuvremeniji je u ovom dijelu Europe

U posljednjih 18 godina broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji udvostručio se, sa 29.213 na 60.182 osobe. Podaci su to iz analize Fine, a Zagrebačka je županija prema ovom pokazatelju na prvom mjestu u državi. Vidljiv je i rast broja poduzetnika u Zagrebačkoj županiji, i to 151 posto, s 3419, koliko ih je bilo 2001. godine, na 8589 u 2018. godini.

Traje do 29. veljače Otvorene prijave za nagradu 'Rudolf Perešin’

A što se tiče analize gospodarskih pokazatelja za 2018. godinu, Zagrebačka se županija prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna nalazi na drugom mjestu, odmah iza Grada Zagreba.

Svi se ovi pokazatelji odnose na razdoblje do 2018. godine, međutim u Zagrebačkoj županiji i u prošloj je godini realizirano više investicija, a neke od najvećih otvorenje su 38 milijuna kuna vrijedne tvornice svježe tjestenine, najveće dosad, u Hrvatskoj, tvrtke Naše klasje u Zaprešiću kao i Novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici, najsuvremenijeg logističkog centra u ovom dijelu Europe.

U ovoj godini svakako najiščekivanija investicija u županiji, ali i Hrvatskoj, ona je u općini Jakovlje u kojoj će se u budućnosti proizvoditi dijelovi za najpoznatije svjetske zrakoplove poput Airbusa, Boeinga itd.

Požega među top 10 gradova u Hrvatskoj Za poticanje poduzetništva 300.000 kuna

Radi se o investiciji vrijednoj 33 milijuna eura koja će otvoriti novih 600 radnih mjesta, i to u visoko tehnološkoj proizvodnoj djelatnosti.