Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požega među top 10 gradova u Hrvatskoj

Za poticanje poduzetništva 300.000 kuna

Foto: pozega.hr
Utvrđeni su način i mjerila za poticanje zapošljavanja te razvoj poduzetništva i obrtništva

Grad Požega donio je odluku o poticanju zapošljavanja i razvoja poduzetništva na području grada u 2020. godini. Sredstva za provedbu mjera osigurana su u gradskom proračunu u ukupnom iznosu od 300 tisuća kuna.

Najvažniji požeški projekt u protekloj godini opravdao očekivanja Poduzetnički inkubator dom je brojnih mladih poduzetnika sa širokim spektrom usluga i radi punom parom

Odlukom su utvrđeni način i mjerila za poticanje zapošljavanja te razvoj poduzetništva i obrtništva i to poticanjem zapošljavanja nezaposlenih osoba i osnivanja novih obrta i drugih slobodnih zanimanja. Korisnici sredstava mogu biti postojeća i nova mala trgovačka društva te obrtnici i slobodna zanimanja sa sjedištem ili poslovnom jedinicom na području Požege.

Sredstva poticaja za zapošljavanje nezaposlenih mogu koristiti poduzetnici i obrtnici koji će Požežane zaposliti na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje dvanaest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva, uz uvjet da nisu bile zaposlene 30 dana. Za svaku novozaposlenu osobu dobit će jednokratni poticaj od 5000 kuna i 12 mjesečnih poticaja u visini od 20 posto bruto plaće, a najviše do 1000 kuna mjesečno. Korisnik sredstva može koristiti za maksimalno pet novozaposlenih. Obrtnici koji će u 2020. godini započeti obavljanje djelatnosti mogu koristiti jednokratni poticaj u iznosu od 5000 kuna.

Proglašeni najbolji sportaši Požege u 2019. Tonka, Matej, košarkašice i motociklisti

Podsjetimo, Grad Požega s izdvojenih 1,78 posto svoga proračuna smjestio se među top deset gradova u RH za izdvajanja poduzetnicima, a među deset najboljih bio je i u isplaćivanju potpora za samozapošljavanje.