Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Proglašeni najbolji sportaši Požege u 2019.

Tonka, Matej, košarkašice i motociklisti

Foto: pozega.hr
Grad Požega izdvaja gotovo 7 milijuna kuna godišnje za sport, rekao je gradonačelnik Darko Puljašić

Gimnastičarka Tonka Pavelić i motociklist Matej Jaroš najbolji su sportaši grada Požege u 2019. godini. Odlučio je tako Izvršni odbor Požeškog sportskog saveza na prijedlog udruga, članica saveza.

Uz Dan sjećanja Gradonačelnik Puljašić odao počast žrtvama holokausta

Na svečanosti u požeškom Gradskom kazalištu najboljim klubovima i ove su godine proglašeni Ženski košarkaški klub Plamen Požega u ženskoj i Moto klub Požega Promet u muškoj konkurenciji, dok su epitet najboljih trenera ponijeli Željko Lončar (Kuglački klub Obrtnik) i Robert Brkljač (Teniski klub Požega). Tradicionalni trofej Požeškog sportskog saveza dodijeljen je Boćarskom klubu Nada te dugogodišnjem sportašu, treneru i sportskom radniku Zlatku Krakeru, a nagrađeni su i perspektivni mladi sportaši te sportaši i udruge sportaša s invaliditetom.

U požeškom muzeju Izložba koja nudi drukčiju sliku o legendarnom barunu Trenku

– Požega je svojom sportskom prošlošću i sadašnjošću poznata kao jedan od najsportskijih gradova, ne samo u Slavoniji nego i puno šire. U posljednjih smo nekoliko godina puno ulagali u sport i konačno se klubovi mogu baviti sportom i organizacijom, a ne kao nekada „žicanjem“ poslovnih subjekata i drugih radi tih nekoliko kuna da bi mogli provoditi svoje aktivnosti. To je jedna izvrsna priča koju ćemo nastaviti. Osnovali smo i ustanovu koja se brine o održavanju sportskih objekata i terena. Grad Požega izdvaja gotovo 7 milijuna kuna godišnje za sport – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić te čestitao sportašima i njihovim trenerima što promiču svoj grad na najljepši način.