Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Najvažniji požeški projekt u protekloj godini opravdao očekivanja

Poduzetnički inkubator dom je brojnih mladih poduzetnika sa širokim spektrom usluga i radi punom parom

Foto: pozega.hr
U inkubatoru je 14 poduzeća koja zapošljavaju više od 20 radnika. Riječ je poduzetnicima početnicima, ali i razvojnim timovima

Otvorenje i stavljanje u funkciju 18,6 milijuna kuna vrijednog Poduzetničkog inkubatora, čija je gradnja sufinancirana sredstvima EU i Europskog fonda za regionalni razvoj, najvažniji je požeški projekt u protekloj godini. On je danas dom brojnih mladih poduzetnika sa širokim spektrom usluga i radi punom parom.

Grad Požega je u 2019. godini isplatio velik iznos subvencija Za poticanje malog gospodarstva, zapošljavanje, razvoj poduzetništva i poljoprivredu više od 800 tisuća kuna

Bolja kvaliteta života

Iako inkubator već nekoliko mjeseci diše punim plućima, gradonačelnik Darko Puljašić želio je osobno od samih korisnika čuti koliko im je ovaj projekt i prostor podrška i koliko im pomaže u prvim poduzetničkim koracima.

– Jedino razvojem poduzetništva i otvaranjem novih, kvalitetnih radnih mjesta možemo vlastitim snagama podići kvalitetu života u Požegi i Slavoniji. Poduzetnički inkubator najvažniji je dio cijele Industrijske zone sjever koju ćemo mi, nadam se, u idućih nekoliko mjeseci staviti u punu funkciju. Planirano je da ovaj inkubator bude samo početna faza punjenja naše Industrijske zone – rekao je Puljašić prilikom obilaska inkubatora.

Radovi u OŠ Dobriše Cesarića Završetak dvorane očekuje se do rujna

Nakon provedenog natječaja za odabir korisnika inkubatora sklopljeno je 14 ugovora, od čega deset vezanih za uredske prostore te četiri koja se odnose na hale. Vrijeme u kojem korisnici mogu biti u prostoru inkubatora je pet godina od sklapanja ugovora, a o tome ovisi i iznos subvencija.

U prvoj godini poduzetnici početnici ne plaćaju ništa, a tek u petoj godini plaćaju puni iznos cijene.

Zbog toga smo ostali u Požegi

– U inkubatoru je 14 poduzeća koja zapošljavaju više od 20 radnika. Riječ je poduzetnicima početnicima, ali i razvojnim timovima – rekla je Andreja Menđel, v. d. ravnateljice Lokalne razvojne agencije Požega.

Među tvrtkama koji su svoje mjesto pod suncem pronašli u inkubatoru je i Autoservis Gavran.

Naglasak na rekonstrukciji muzeja i opremanju Požeške kuće Gradu odobreno 33,5 milijuna kuna za projekt “Požeške bolte”

– Inkubator nam je pružio sve što nam je potrebno, odličan prostor s odličnim uvjetima i povlaštenom cijenom od Grada Požege. Mislim da je to jedna od stvari zbog koje smo ostali u Požegi nešto pokrenuti – rekao je mladi poduzetnik Davor Gavran.