Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Grad Požega je u 2019. godini isplatio velik iznos subvencija

Za poticanje malog gospodarstva, zapošljavanje, razvoj poduzetništva i poljoprivredu više od 800 tisuća kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Tijekom 2019. godine na području Požege u obrtima su zaposlene tri te u trgovačkim društvima 22 osobe

Grad Požega je u 2019. godini pokrenuo program Poticanja malog gospodarstva te u sklopu programa subvencioniranje smještajnih kapaciteta na području grada, zatim program Poticaji u poljoprivredi, program Poticanje zapošljavanja i razvoja poduzetništva te projekt Sufinanciranje gradnje punionice električnih automobila.

Javni poziv za liječnike, magistre farmacije i medicinske biokemije Subvencija kamate na stambene kredite

Za obrte 40 subvencija

U sklopu Poticanja malog gospodarstva Grad Požega subvencionirao je otvaranje smještajnih kapaciteta iznosima od 2000 do 5000 kuna po ležaju, ovisno o kvaliteti smještaja. Za ovu je namjenu prošle godine izdvojeno 117 tisuća kuna, a otvorenjem 42 ležaja ukupno podijeljena su sredstva šestero korisnika.

U sklopu programa Poticaji u poljoprivredi subvencije su iznosile 160 kuna po plotkinji za umjetno osjemenjivanje krmača i nazimica, 200 kuna po plotkinji za umjetno osjemenjivanje goveda, 300 kuna po kravi za poticanje uzgoja i držanja krava, 10 kuna po sadnici novozasađenog voćnjaka, odnosno tri kune po loznom cijepu za novozasađene vinograde.

Poticajima u poljoprivredi dodijeljene su subvencije u ukupnom iznosu od 168.313 kuna.

Naglasak na rekonstrukciji muzeja i opremanju Požeške kuće Gradu odobreno 33,5 milijuna kuna za projekt “Požeške bolte”

Razvoj poduzetništva sufinancirao se tako da su se sredstva u iznosu od 5000 kuna isplaćivala za otvaranje obrta, te iznos od 5000 kuna jednokratno za svaku novozaposlenu osobu i 20 posto bruto plaće prema ugovoru o radu novozaposlene osobe sljedećih 12 mjeseci.

Tijekom 2019. godine na području Požege ukupno je dodijeljeno 40 subvencija za otvaranje obrta, dok su u tom razdoblju u obrtima novozaposlene tri te u trgovačkim društvima 22 osobe. Za to je Grad Požega iz Proračuna izdvojio ukupno 493.642 kune.

Potpore za punionice el. auta

Za sufinanciranje gradnje punionice električnih automobila isplaćivao se iznos od 30.000 kuna po jednoj punionici.

Obljetnica rođenja Polaganjem vijenaca započeo “Cesarić u Cesariću”

Ukupan iznos isplaćenih poticaja u gospodarstvu, poduzetništvu i poljoprivredi, uključujući i sufinanciranje gradnje spomenute punionice, u protekloj je godini veći od 800 tisuća kuna.