Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Javni poziv za liječnike, magistre farmacije i medicinske biokemije

Subvencija kamate na stambene kredite

Foto: Kristijan Toplak
Županija subvencionira 50 posto kamate, ali do 1000 kn mjesečno. Poziv će biti objavljen u Virovitičkom listu i na županijskoj web-stranici

Župan Igor Andrović objavio je javni poziv za subvenciju kamata na stambene kredite čiji su korisnici doktori medicine, magistri farmacije i magistri medicinske biokemije zaposleni u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija. Pravo na subvenciju imaju zaposlenici na neodređeno vrijeme u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač županija, a koji već imaju ugovoren stambeni kredit za nekretninu koja služi za stanovanje.

Mladi profesor Mataz Dino (24) piše knjige i snima filmove o ratu

– Nastavak je to mjera ulaganja u zdravstvo u našoj županiji. Nakon ulaganja koja smo imali i imamo u novu zgradu dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, opremanje operacijskih sala i jedinica intenzivnog liječenja, magnetske rezonancije, ali i energetske obnove zgrada Doma zdravlja VPŽ-a i Opće bolnice Virovitica, ovo je svojevrsna nadogradnja. Ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve zgrade i oprema ništa ne znače. Liječnici su rezultat dobrog zdravstva neke lokalne sredine. Zato im pomažemo, s jasnim ciljem kako bi naši stanovnici, kao i oni koji gravitiraju našem području, imali vrhunsku brigu i skrb o svom zdravlju – naglasio je župan Andrović.

Prvi Županijski festival pjevača umirovljenika Lucić glasom oduševio žiri, a Mitrovac publiku

Županija, tako, korisniku subvencionira 50 posto kamate na kredit, ali u iznosu ne većem od tisuću kuna mjesečno. Subvencija se odobrava za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2020., a za svaku iduću kalendarsku godinu objavit će se novi javni poziv na koji se svi korisnici mogu ponovno prijaviti. Lani je Županija potpisala ugovor s 19 korisnika, a 2018. ih je bilo 14. Rok za prijave je 29. veljače.