Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Radovi u OŠ Dobriše Cesarića

Završetak dvorane očekuje se do rujna

Foto: pozega.hr
Požeški gradonačelnik Darko Puljašić obišao je radove na dogradnji škole te dogradnji školske sportske dvorane OŠ “Dobriša Cesarić”

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić obišao je radove na projektu dogradnje i nadogradnje škole te dogradnje školske sportske dvorane OŠ “Dobriša Cesarić”.

Zimska škola tehničkih aktivnosti Učenici učili o robotici, modelarstvu, 3D printanju

Do sada je u ovu investiciju uloženo 8,8 milijuna kuna, od toga u 2019. godini 1,6 milijuna kuna. U rujnu prošle godine završena je prva faza radova u kojoj su sagrađene pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinja, blagovaonica, dvije učionice, dok se u ovoj fazi gradi nova dvodijelna dvorana čiji se završetak očekuje do početka iduće školske godine. Prema Puljašićevim riječima, sredstva za završetak radova bit će osigurana iz gradskog proračuna. Grad će projekt kandidirati na još nekoliko ministarstva, osim Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, da bi se nabavila oprema za dvoranu.

– Mi ispunjavamo samo svoju obvezu da djeci koja žive u gradu Požegi i idu u školu omogućimo da imaju jednake uvjete i prava kao djeca u ostatku županije. Sretan sam i zadovoljan što će Požega za iduću školsku godinu imati spremnu još jednu dvoranu – poručio je Puljašić.

Ravnateljica škole Zvjezdana Krip izrazila je žaljenje što se ime njihove škole u posljednje vrijeme u medijima pojavljuje u negativnom kontekstu.

Puljašić primio Jaroša i društvo Požeški motoristi najbolji u Hrvatskoj

– Naši učitelji i učenici vrijedno rade i ostvaruju izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a pokreću i brojne projekte. Kada je započela gradnja velike dvorane, zaista smo bili sretni – rekla je ravnateljica.