Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Uspjeh Međimuraca

Bronca na Svjetskom prvenstvu

U kategoriji mladi seniori U-25 Hrvatska je osvojila treće mjesto
Foto: Facebook
Sve reprezentacije nastupaju pod vodstvom Zorana Pfeifera, predsjednika Saveza sportsko-ribolovnih društava Međimurske županije

Na Svjetskom ribolovnom prvenstvu u kategorijama U-25, U-20 i U-15 u kanalu Cavo Lama u Italiji, međimurski su ribiči kao članovi reprezentacije ostvarili odlične rezultate. U kategoriji mladi seniori U-25 Hrvatska je osvojila treće mjesto, a posebno se iskazao Međimurec Alan Perko iz ŠRD-a Glavatica Prelog, koji je osvojio četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Alan je oba dana natjecanja zauzeo drugo sektorsko mjesto, dok je s 575 komada bio uvjerljivo najbolji po broju ulovljenih riba. U istoj je kategoriji naš ribolovac Mihael Pongrac iz ŠRD-a Klen Sveta Marija osvojio deseto sektorsko mjesto.

Festival gibanice Suradnja s Mađarima Međimurci na Festivalu gibanice u Serdahelu

U kategoriji U-20 reprezentacija Hrvatske zauzela je šesto mjesto. Erwin Škoda bio je sedmi, a Sara Strbad deveta u pojedinačnoj konkurenciji.

U najmlađoj kategoriji U-15 reprezentacija je bila 11. Marko Horvat bio je 19., Adriana Komorski 31., Marta Mesarek 36., a Karlo Strbad 51. u pojedinačnoj konkurenciji. Sve reprezentacije nastupaju pod vodstvom Međimurca Zorana Pfeifera, predsjednika Saveza sportsko-ribolovnih društava MŽ-a.

– Izvrsni rezultati mladih reprezentativaca dokazuju da ribolov kao sport iz godine u godinu ima sve veću ulogu u Međimurju, no i da je potrebno ulagati u rad s mladima kako bi naši ribiči i dalje uspješno predstavljali Međimurje u svijetu – istaknuto je. Međimurje je bogato ribolovištima s više od 60 vrsta riba. 

Međimurci na potpisivanju ugovora u Muzeju Mimara u Zagrebu Projekti Za starije građane 1,3 milijuna kn