Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor o dodjeli sredstava za širokopojasni internet

Brzi internet za 5613 stambenih jedinica u osam općina

Foto: Kristijan Toplak
Riječ je o 35,740.015 kuna, a na području tih osam općina gradit će se “autocesta budućnosti”

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Virovitičko-podravskoj županiji za projekt "Razvoj širokopojasnog interneta na području općina Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci", potpisali su ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i župan Igor Andrović. Riječ je o 35,740.015 kuna, a na području tih osam općina gradit će se “autocesta budućnosti”.

Otvoren vrtić u Ćeralijama U modernom vrtiću igrat će se 30 mališana

– Virovitičko-podravska županija se u ovaj projekt uključila zbog kapaciteta pomoći kako bi s osam općina lakše, brže i kvalitetnije izradila projekt koji će se sufinancirati fondovima EU, a u budućnosti će stanovnicima ovog područja omogućiti brz i kvalitetan internet. Buduća mreža širokopojasnog interneta bit će u vlasništvu općina. Ovim projektom pokazali smo koliko nam je bitan ruralni razvoj malih općina u našoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj – poručio je župan Andrović.

Sagradit će se širokopojasni internet, uglavnom optički, brzine od 30 do 100 Mbps. Takvu brzinu imaju sve razvijene zemlje svijeta, a u budućnosti, istaknuto je, bez odgovarajuće brzine neće biti moguće otvarati internetske stranice zbog velike količine podataka.

Potpisan ugovor Asfaltirat će se ceste u Sopju i Suhopolju

Projektom će stanovnici 5613 stambenih jedinica na području osam općina u županiji u budućnosti imati brzi internet. Završetak radova planiran je u listopadu 2023. godine.