Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Otvoren vrtić u Ćeralijama

U modernom vrtiću igrat će se 30 mališana

1/12
Foto: Kristijan Toplak
Ministrica Vesna Bedeković najavila je da će njezino ministarstvo sufinancirati rad dječjih vrtića s 500 kuna po djetetu u 79 općina koje po indeksu razvijenosti pripadaju kategorijama od 1 do 4, a jedna od tih općina je i Voćin

Nakon onog u Gornjem Bazju, otvoren je još jedan od 11 vrtića koji se sredstvima Ministarstva poljoprivrede gradi u VPŽ-u. Riječ je o vrtiću u Ćeralijama u općini Voćin, vrijednom 3,7 milijuna kuna. Dosadašnji "baka servis" zamijenit će boravak u moderno opremljenom vrtiću.

Potpisan ugovor Asfaltirat će se ceste u Sopju i Suhopolju

– Mi smo najmlađa općina u Hrvatskoj, a ovo je najmlađe mjesto. Već imamo jedan vrtić u Voćinu koji pohađa 30 mališana, a ovo je nastavak te priče, dakle pružanje jednakih uvjeta za rast i razvoj dječici i na području Ćeralija. Ovo je mjesto koje doista obiluje životom – rekao je načelnik Voćina Predrag Filić dodavši da će općina financirati više od 90% cijene boravka te će roditelji plaćati samo 200 kuna po djetetu. U početku će u vrtiću biti zaposlena dva odgojitelja koji će skrbiti za 30 djece u mješovitoj skupini.

– Vjerujem da će ovaj vrtić, ali sve ostalo što je napravljeno za djecu i mlade sigurno pridonijeti boljem životu i značiti ostanak u ovom području. Mi u Županiji radimo puno projekata, velikih infrastrukturnih, ali nema važnijih od onih koji su namijenjeni djeci – rekao je župan Igor Andrović.

Na županijskoj Skupštini o mjerama za ublažavanje krize Više novca za poljoprivredu, 100% će se financirati kamate kredita

Ministrica Vesna Bedeković najavila je da će njezino ministarstvo sufinancirati rad dječjih vrtića s 500 kuna po djetetu u 79 općina koje po indeksu razvijenosti pripadaju kategorijama od 1 do 4, a jedna od tih općina je i Voćin.

– Radit ćemo na tome da vrtići roditeljima bude besplatan – poručila je Bedeković.