Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županija stipendira deficitarne studijske programe

Budućim studentima predstavljeni atraktivni studiji brodskog Sveučilišta

storyeditor/2024-02-16/PXL_150224_110127735.jpg
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Posjetitelji su mogli razgovarati s profesorima i studentima, sudjelovati u radionicama i prezentacijama te dobiti informacije o upisima, stipendijama i studentskom životu

Na brodskom Sveučilištu održan je program UNISB STUDIUM EXPO 2024., predstavljanje studijskih programa sastavnica ovog sveučilišta – biotehničkog i tehničkog odjela, odjela društveno-humanističkih znanosti, Strojarskog fakulteta te Studentskog centra. Cilj je bio pomoći budućim studentima kod izbora studija i budućeg zanimanja, ako njihov izbor mjesta stjecanja znanja bude Sveučilište u Slavonskom Brodu. Posjetitelji su mogli razgovarati s profesorima i studentima, sudjelovati u radionicama i prezentacijama te dobiti informacije o upisima, stipendijama i studentskom životu.

Atraktivni studiji kao što su informatika i informacijske tehnologije ono su što najviše privlači srednjoškolce brodskom sveučilištu, no tu je i niz drugih programa.

– Strojarstvo je zanimanje koje studentima koji ulažu u sebe pruža mogućnost da nakon studija i usavršavanja mogu pristojno zaraditi. Imamo i rani i predškolski odgoj i obrazovanje, studij koji je jako zanimljiv mladim kolegicama, jer im pruža bolju mogućnost na tržištu rada – rekao je rektor Ivan Samardžić.

Na najmlađem hrvatskom sveučilištu razvijaju i nove studijske programe, primjerice edukacijsku rehabilitaciju. Rastu i razvijaju se. Partner manifestacije bila je Brodsko-posavska županija.

– Cilj nam je bio pobliže upoznati maturante sa studijskim programima našeg sveučilišta, da oni na jednom mjestu mogu dobiti i dodatne informacije vezane uz studiranje, programe mobilnosti studenata, upisa, smještaja u studentski dom, a isto tako i informirati ih da Brodsko-posavska županija stipendira deficitarne studijske programe – poručila je pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović. 

storyeditor/2024-02-16/mini_IMG_7889.JPG U Beču razmotrene mogućnosti ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju Predstavljanje OBŽ-a u Beču novi korak u jačanju međunarodne suradnje storyeditor/2024-02-16/sb_5.jpg Grad Samobor osigurao je 3, 6 milijuna eura iz europskih fondova Vila Allnoch i Dvorac Livadić postaju novi izložbeni prostori storyeditor/2024-02-16/zag_c_fo.jpg Zajednica športskih udruga Za dodatne programe u sportu u Zagrebačkoj županiji 55 tisuća eura