Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Svi ugašeni osim jednog

Buknulo devet požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji

kanader
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Požare je gasilo ukupno stotinjak vatrogasaca sa 25 vozila, dok je najviše posla bilo u Radošiću gdje se vatra brzo širila, pa je vatrogascima u pomoć stigao kanader

Na devet mjesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji su tijekom četvrtka buknuli požari od kojih su svi ugašeni osim jednog, a opožarena površina je oko tridesetak hektara, doznaje se u petak u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

Prvi požar je buknuo oko 10 sati, a posljednji u 22,50 sati. Gorjelo je u Kostanjama, Radošiću kod Kevine jame, Dugobabama, Postinjama Gornjim, Kučićima, Lovreću, Merćepima, Neoriću i u Vrbi, a opožareno je nisko raslinje, borova šuma, trava, te makija.

Požare je gasilo ukupno stotinjak vatrogasaca sa 25 vozila, dok je najviše posla bilo u Radošiću gdje se vatra brzo širila, pa je vatrogascima u pomoć stigao kanader. U Kučićima je gorjelo više manjih požara uz cestu, no gasitelji su te požare ugasili bez većih problema.

Zbog nepristupačnog terena, teških vremenskih uvjeta i temperature koja se sinoć u mjestu Vrba nedaleko od Ogorja spustila do - 4 stupnja, a s obzirom na to da u blizini požarišta nema kuća, gasitelji su cijelu noć vatru pratili, te jutros započeli s gašenjem.

Za sada se ne znaju ni uzroci tih požara niti kolika je materijalna šteta.