Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 1164 pregleda
Most protiv izgradnje TE Peruća

Miro Bulj: Spreman sam primiti i metak za zaštitu ovog kraja

Miro Bulj
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Mostovci su ponovno istaknuli da se oštro protive izgradnji TE Peruća

Na konferenciji za medije Mosta nezavisnih lista na kojoj su prisustvovali Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista i Ante Čikotić, član Glavnog odbora Mosta i županijski vijećnik u splitsko-dalmatinskoj županiji, te Mate Rebić bivši pomoćnik ministra zaštite okoliša, mostovci su ponovno istaknuli oštro protivljenje izgradnji.

"I narod i znanstvenici upozoravaju da je TE Peruća štetna i ekonomski jer će građani to sufinancirati, ali i ekološki jer će ugroziti pitku vodu. TE Peruća inicijativa je Zorana Burića koji je suvlasnik ovog projekta, te su se pojavile informacije da su se prijeteći, manipulirajući  i ugrožavajući demokratske procese slala prijeteća pisma građanima gdje ih upozoravaju da će se krenuti u izvlaštenje ako ne pristanu potpisati da im se po cijeni koje oni dogovore, proda zemlja. Da se razumijemo, govorimo o suprugu ministrice Burić Pejnović", rekao je Mostov Miro Bulj kao dugogodišnji borac protiv izgradnje.

Bulj je osim toga naglasio kako je nečuveno da ljudima koji nisu pravno potkovani dolaze ovakva pisma te kako je ovo pokušaj ugroze ovog područja.

"Pozivam premijera i ministra Božinovića da ispitaju ovaj slučaj pritisaka na ljude, ovo što radi g. Burić u stilu je Cose Nostre te je neviđen sukob interesa i primjer pritiska na ljude. Želim samo da se zna, bez obzira na sve prijetnje koje dobivaju ljudi, bez obzira na sve pritiske kojima sam i ja izlagan godinama u borbi protiv TE Peruća, osobno sam spreman primiti i metak za zaštitu ovog kraja", dodao je.

"I najnovija spletkarenja oko odabira nove uprave HEP-a jasno pokazuju da se brzo odustalo od "javnog natjecanja" i pribjeglo dosadašnjim fiktivnim. Pozivamo novinare da preispitaju funkciju javnog natječaja po političkom ključu. Do koje smo mi razine uništili svijest i motivaciju normalnih i pametnih ljudi da se oni uopće ne prijavljuju na javne natječaje upravljanja državnih tvrtki. Naravno, znaju oni da bez stranačke iskaznice ili interesnog kriterija nisu potencijal za vođenje državnih poduzeća", rekao je Mate Rebić.