Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Posjet predsjednice

Burić: Svima nam u Hrvatskoj trebaju poruke optimizma

Dinko Burić
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović obišla je tvrtke Harburg Freudenberger i DS Smith Belišće, koje zajedno ostvaruju 1,56 mlrd. kn prihoda

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je nedavno Belišće, točnije tvrtke Harburg Freudenberger i DS Smith Belišće. Zoran Uranjek i Ana Soldo, članovi uprava tih važnih tvrtki ne samo u Belišću i Osječko-baranjskoj županiji nego i šire, upoznali su predsjednicu s poslovanjem i planovima za budućnost. Riječ je o poduzećima koja ostvaruju milijardu i 564 milijuna kuna prihoda.

stanovi Za mlade I u Belišću će se graditi POS-ovi stanovi

– Svima nam u Hrvatskoj trebaju poruke optimizma i širenje svega onoga što će zaustaviti odlazak mladih. U Belišću smo iznimno sretni i ponosni ne samo na to što imamo ove dvije tvrtke koje su i po ostvarenoj neto dobiti vodeće u županiji nego i na to što se svi zajedno pokušavamo truditi u lokalnoj zajednici doprinijeti da se gospodarstvo razvija, a time i motivacija ljudi da ostanu u Belišću i šire – rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić za posjeta predsjednice najavljujući pritom i ubrzo uključenje Grada Belišća u društveno poticanu stanogradnju.

Ana Soldo istaknula je kako je tvrtka DS Smith vodeći proizvođač papira i ambalaže u Hrvatskoj. Zapošljavaju 420 radnika, a po potrebi, sezonski, još 20-ak, a u 2017. osvojili su priznanja Zlatna kuna i Zlatni ključ za izvoz u Mađarsku. Zoran Uranjek naveo je kako je Harburg Freudenberger po proizvodnji preše za vulkanizaciju automobilskih guma vodeći u svijetu. Zapošljavaju 680 radnika, no tu je i mreža kooperanata s još oko 800 radnika.

Belišće 'Belišćanski vremeplov' – spektakularna priča o gradu Put kroz povijest pred potomcima – obitelji koja je Belišće gradila