Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Prijetnja stečajem daruvarskoj tvrtki mogla bi uskoro biti otklonjena

Čeka se prihvaćanje novog predstečajnog plana za Vodoprivredu d.d.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
– Primio sam predstavnike Energovizije iz Zagreba koja u ovaj posao ulazi s njemačkim partnerom, a razgovarat ću i s predstavnicima tvrke Energo Đulovac. Nikoga u startu ne favoriziramo, već želimo donijeti najbolju moguću odluku – ističe župan Marko Marušić

Odlučan u namjeri da se daruvarsku Vodoprivredu d.d. spasi od stečaja i postavi na zdrave noge, župan bjelovarsko-bilogorski 
Marko Marušić zajedno s upravom tvrtke krenuo je u proces odabira strateškog partnera. Kao što je poznato, obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju predale su dvije tvrtke.

– Primio sam predstavnike Energovizije iz Zagreba koja u ovaj posao ulazi s njemačkim partnerom, a za nekoliko dana 
razgovarat ću i s predstavnicima tvrke Energo Đulovac. Nikoga u startu ne favoriziramo, već želimo donijeti najbolju moguću odluku – ističe župan Marušić.

Dodaje kako svaka ponuda ima svoje specifičnosti, a Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao većinskom vlasniku s udjelom od 60,58 posto cilj je sačuvati tvrtku, zadržati radna mjesta i omogućiti razvoj.

Osim tih ciljeva, direktor Vodoprivrede Robert Marinić drži da je važno očuvati djelatnost u niskogradnji, omogućiti razvoj ribnjačarstva te zadržati certificirane djelatnosti koje tvrtka obavlja za Hrvatske vode.

Dobra je vijest da je Trgovački sud u Bjelovaru potvrdio da će se na ročištu koje će se održati najkasnije do početka siječnja 
prihvatiti novi predstečajni  plan za Vodoprivredu d.d. koji predviđa jednokratnu isplatu 50 posto glavnice uz otpis preostale polovice i svih kamata.

Nakon što sud potvrdi rješenje o promjeni predstečajnog plana sazvat će se Skupština dioničara koja bi, na prijedlog uprave i Nadzornog odbora, trebala potvrditi strateškog partnera. Prijetnja stečajem zbog minusa od 27 milijuna kuna time bi konačno bila otklonjena.