Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
PROJEKT SUFINANCIRAN SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Cerničani dobili suvremeno reciklažno dvorište

Foto: Brodsko-posavska županija
Ukupna vrijednost projekta je 3 milijuna kuna, od čega je 2,5 milijuna iz EU fondova

U Cerniku je održana završna konferencija projekta gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta. Sudionici nisu krili zadovoljstvo učinjenim, od ideje i projektiranja do završetka građevinskih radova i opremanja. Sagrađeno je jedno od najsuvremenijih reciklažnih dvorišta u općini Cernik, na području gospodarske zone. Ukupna vrijednost projekta je 3,088.424 kune, a iznos bespovratnih sredstava EU je 2,477.717 kuna.

Projekt vrijednost 5,3 milijuna kuna Otvoreno drugo reciklažno dvorište u Sisku

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU projekt je sufinanciralo s 349.795 kuna, a Općina je izdvojila 260.911 kuna. Plan je realizacijom projekta povećati stopu odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i smanjiti količinu otpada koje se odlaže na odlagališta, čime će se osigurati njegovo zbrinjavanje.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost napomenuli su da će uskoro osigurati i nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Prostor će se koristiti i za obnovljive izvore energije te je u planu gradnja solarne elektrane, što je potvrda da je zaštita okoliša jedna od prioritetnih razvojnih strategija općine Cernik. Župan Danijel Marušić istaknuo je da mu je čast i zadovoljstvo biti suradnik i partner u ovakvim hvalevrijednim projektima.