Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Projekt vrijednost 5,3 milijuna kuna

Otvoreno drugo reciklažno dvorište u Sisku

1/7
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ukupna vrijednost izgradnje, uređenja i opremanja reciklažnog dvorišta na 2700 kvadratnih metara je 5,366 milijuna kuna od kojih su 4,3 milijuna, tj. 85 posto bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda EU

U Sisak Capragu je danas otvoreno drugo sisačko reciklažno dvorište čime ovaj grad sada  ispunjava i propisane zakonske norme sukladno broju stanovnika. Ukupna vrijednost izgradnje, uređenja i opremanja reciklažnog dvorišta na 2700 kvadratnih metara je 5,366 milijuna kuna od kojih su 4,3 milijuna, tj. 85 posto bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda EU. Ostatak je sufinanciran iz gradskog proračuna.

VRIJEDAN POTICAJ Nastavlja se izgradnja Sportske dvorane "Zeleni brijeg" u Sisku

„Uz ispunjavanje zakonskih normi važnije je kako ovime dalje unaprijeđujemo sustav gospodarenja otpadom u Sisku i nadam se da ćemo i ovime podići svijest građana o potrebi razdvajanja otpada. Sve što građani donesu na reciklažna dvorišta je za njih potpuno besplatno i nisu ograničeni količinom otpada kojeg mogu dovesti“, rekla je ravnateljica Gospodarenja otpadom Sisak Katarina Luketić.

„Ovo je jedan veliki korak ka tome da rasteretimo postojeće odlagalište otpada Goričica, ali i da budemo odgovorni prema okolišu. Apeliram na sve sugrađane da, ako su već iznijeli nešto iz svojih podruma i tavana, da to ne dolažu usput, po šumarku, uz kontejner, već da donesu u ovakva dvorišta – ništa ne košta, a učinili ste dobru stvar za sebe i generacije koje dolaze“, dodala je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Reciklažnim dvorištem upravljat će tvrtka Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta Novi Sisak bit će od ponedjeljka do petka: 8 – 20 h te subotom: 8 – 13 h.