Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Zajednički sastanak uoči zimske sezone

Cesting: Spremni smo za zimsko održavanje cesta

Foto: OBŽ
Cesting održava 2370 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta na području tri županije

Predstavnici Hrvatskih cesta, Poslovne jedinice Osijek, županijske Uprave za ceste i tvrtke Cesting Osijek održali su zajednički sastanak o održavanju javnih cesta u zimskom razdoblju 2022./2023. godine na području Osječko-baranjske županije.

– Cesting održava 2370 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta na području tri županije, što je puno, te smo oformili Stožer zimske službe i napravili operativni plan zimske službe. Imamo devet mjesta stalnih dežurstava, infocentar koji radi sedam dana 
u tjednu, 24 sata, te možemo poručiti da smo u suradnji s policijom, meteorološkim zavodom i ostalim službama spremni za zimsko održavanje cesta – rekao je direktor Cestinga Dubravko Kučinac.

Dodao je kako je ove godine Cesting uložio 1,8 milijuna kuna u kupnju novih strojeva i opreme pa zimska služba na raspolaganju ima 67 vozila, odnosno prosječno jedno vozilo na 35 kilometara cesta. Uobičajena potrošnja ranijih godina bila je oko 3500 tona soli, a ove godine u skladištu je osigurano 5170 tona soli.

– Možemo biti zadovoljni jer vidimo da je tvrtka Cesting spremna za zimsko održavanje cesta, i to od broja i stanja vozila i strojeva preko količina soli do spremnosti radnika – rekao je dožupan Mato Lukić.