Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U Velikom Trojstvu

Četvrta Jesen na Bilogori oduševila posjetitelje

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Tridesetak OPG-ova predstavilo je svoje proizvode, a ponuda tradicionalnih jela bila je itekako bogata

Župan Marko Marušić ovih je dana otvorio manifestaciju Jesen na Bilogori koja je ispunila sva očekivanja i na prostor Etno-okućnice u Velikom Trojstvu privukla veliki broj posjetitelja. Manifestacija je to koju organizira Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, u suradnji s Gradom  Bjelovarom, Općinom Veliko Trojstvo, OPG-om Bačak, Udrugom Romska kuća te Udrugom Bilogorski turistički put.

Inače, ovo je četvrti put da se održala ova manifestacija i to nakon što se prošle godine pauziralo. Tridesetak OPG-a predstavilo je svoje proizvode, a cjelodnevni program  upotpunili su i 1. Jesenska biciklijada, fotografski susret Biloklik, sudjelovanje Graničara Husara, sportske aktivnosti u sklopu Malog Olimpijca, nastupi Folklorelektra, Tamburaškog sastava Sjećanja, jahanje konja te čitanje priča za najmlađe.

Jedna od prepoznatljivosti općine Veliko Trojstvo bogata je kulturna ponuda i raskošan turistički potencijal što potvrđuje i činjenica da će uz Motovun i Kaštelir-Labince upravo Veliko Trojstvo predstavljati Hrvatsku na izboru za Najbolja turistička sela u organizaciji Svjetske turističke organizacije početkom prosinca u Marrakechu.

Za najmlađe se pobrinula Udruga GO2 i poznati treneri Maloga olimpijca koji su osmislili različite igre za djecu, a u Trojstvu su djeca mogla i jahati na konjima.

– Mislim da imam pravo reći kako je Jesen na Bilogori jedna od ljepših manifestacija na županijskom području. Općina Veliko Trojstvo od davnina njeguje svoju kulturnu baštinu, specifičnost kraja i prepoznatljivost, zbog čega Velikom Trojstvu želim puno uspjeha na spomenutom natjecanju i da na tom itekako važnom izboru bude proglašeno najboljim turističkim selom – poručio je župan Marko Marušić.