Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
BORBA PROTIV PANDEMIJE

Cijepe se stariji od 65 i kronični bolesnici

Foto: OBŽ
Među prvima se cijepila i umirovljenica Gordana Žderić

Na području Osječko-baranjske županije započela je druga faza cijepljenja protiv COVID-19, odnosno imunizacija osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika.

Istraživanje geotermalnih potencijala Osječko-baranjske županije Geotermalnim izvorima do radnih mjesta

Među prvima se cijepila i umirovljenica Gordana Žderić kojoj je želja zaštititi sebe i druge, ali i pridonijeti povećanju postotka procijepljenosti u Hrvatskoj. Doc. dr. sc. Mario Ćurković, liječnik obiteljske medicine u Domu zdravlja, ističe da je bilo nepovjerenja zbog kolanja različitih informacija o neučinkovitosti AstraZenecina cjepiva za osobe starije od 65 godina.

– Cjepivo je odobrila Europska medicinska agencija i na upit pacijentice bih li ga dao nekom svome, odgovorio sam da bih, bez problema – pojašnjava i kaže da interes pacijenata koji se žele cijepiti konstantno raste, osobito među starijom populacijom i kroničnim bolesnicima.

SKUPŠTINA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Studentima po 600 kuna novčane potpore

To potvrđuje i ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji dodaje da je već cijepljeno više od 50 posto zdravstvenih djelatnika primarne zdravstvene zaštite. Voditelj Službe za epidemiologiju županijskog ZJZ-a dr. sc. Tomislav Dijanić objašnjava da se paralelno s početkom druge faze završava cijepljenje u prvoj fazi, a već se priprema treća faza koju će provoditi 60 liječničkih timova na 26 lokacija diljem županije.