Izbornik
Naslovnica Županije
Pprojekt ITEO, popularizacija STEM-a u Međimurju

Cilj je što više mladih uključiti u područje STEM-a

Projektom ITEO – popularizacija STEM-a u Međimurju, uspjeli smo ostvariti maksimalni opseg aktivnosti
Foto: Međimurska županija

Među najboljim europskim projektima u Hrvatskoj našao se i projekt ITEO – popularizacija STEM-a u Međimurju koji je osvojio dvije nagrade: treće mjesto u kategoriji doprinosa lokalnoj i regionalnoj zajednici te također treće mjesto po glasovima čitatelja.

Izbor je Hanza Media provela u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

U Zagrebu je nagradu za projekt ITEO preuzeo župan Matija Posavec, predstavnik nositelja projekta Dejan Drabić, predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci, pročelnica dr. sc. Anita Perešin, te u ime partnera u projektu – županijske Javne ustanove za razvoj REDEA – Barbara Srnec Bujanić, voditeljica projekta, i Petra Pavičić, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja društvenih djelatnosti. Župan Posavec naglasio je da se snaga razvoja županije oslanja na uspješno privlačenje sredstava EU.

– Za praćenje tako intenzivnog razvojnog ritma, potreban je dobro izbalansiran proračun. Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju Međimurska županija profilirala se u najuspješniju regiju Hrvatske po projektnoj snazi. Iznimno mi je drago što je ITEO ušao među najbolje projekte u Hrvatskoj, upravo zato što svojim dosezima osnažuje područje obrazovanja, u koje iznimno mnogo ulažemo i koje spada među prioritete naših strateških planova – kazao je Posavec.

– Projektom ITEO – popularizacija STEM-a u Međimurju uspjeli smo ostvariti maksimalni opseg aktivnosti, na najbolji mogući način iskoristiti sredstva europskog fonda, a time i doseći ciljeve za koje se naša udruga zalaže od samog osnutka, što je moguće veći broj djece i mladih uključiti u široko područje STEM-a te ih pripremiti za budućnost koja je na vratima – rekao je D. Drabić. U zadnjem izbornom krugu za najbolje projekte iz Međimurja su bila četiri, a uz ITEO, u finale u kategoriji doprinosa lokalnoj i regionalnoj zajednici ušli su i projekti Adrionet, Circle te Eco Bridge u kategoriji prekogranične suradnje.

Na području klizišta izgrađen je potporni zid Intenzivni radovi Sanirano pet klizišta na cesti Falšćak - Galgovo Mališane je posjetila i Mirka Kompostirka te su zajedno odvajali papiriće na kojima su bile ispisane razne vrste otpada Radionica i druženje Učenici učili kako biorazgradivi otpad postaje kompost Okupljanje u prigodi proslave 90. obljetnice DVD-a Kozice održano je ispred prostorija DVD-a gdje je uz taktove Gradske glazbe Slatina uzvanike svečano dočekala muška A desetina u svečanim vatrogasnim odorama Slatina DVD Kozice svečano obilježio 90. obljetnicu postojanja i rada