Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
SUFINANCIRANJE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE

Cilj Županije je ravnomjeran razvoj svih krajeva

Foto: Osječko-baranjska županija
Ugovore o sufinanciranju projektne dokumentacije za provedbu projekata iz Programa ruralnog razvoja RH župan je potpisao s općinama Feričanci, Čeminac i Jagodnjak

Projektna dokumentacija je temeljni preduvjet kvalitetne realizacije projekata kroz fondove Europske unije, a njihovu pripremu na razini općina i gradova u velikoj mjeri pomaže Osječko-baranjska županija, za što je u zadnje četiri godine osigurala pet milijuna kuna.

Med - ilustracija DOSTAVA SLAVONSKIH I BARANJSKIH DELICIJA NA KUĆNI PRAG Domaći proizvodi dostupni (i) online

Ove je godine već dodijelila 608.000 kuna, a prošlog tjedna župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o sufinanciranju projektne dokumentacije za provedbu projekata iz Programa ruralnog razvoja RH s općinama Feričanci, Čeminac i Jagodnjak, ukupne vrijednosti 344.000 kuna. Temeljni motiv Osječko-baranjske županije je, istaknuto je, osigurati ravnomjeran razvoj svih njezinih područja, neovisno o političkim i drugim razmišljanjima i stavovima.

Unapređenje sela projektom “Pametna sela” – nagrađene najbolje ideje Ruralni e-bicikl kao jeftini javni prijevoz i kvalitetniji život u selima

Općina Jagodnjak podnijela je prijavu za izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju javne građevine radi prilagodbe prostora za dječji vrtić i knjižnicu te osiguranja pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti. Općina Čeminac želi izgraditi sportsko-rekreacijski centar u Grabovcu, a Općina Feričanci namjerava rekonstruirati nerazvrstanu cestu NC br. 13 u Feričancima.