Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Nova prilika za razvoj gospodarstva i turističke sadržaje

Čvorište u Goričanu dobilo uporabnu dozvolu

Foto: Međimurska županija
Sagrađen je novi nadvožnjak s proširenim krakovima za pristup autocesti

U manje od godinu dana izvođači radova priveli su kraju projekt rekonstrukcije spoja na graničnom prijelazu u Goričanu, na autocesti A4 – Zagreb – Goričan – granica Mađarske.

Edukacijski centar ZEU Za projekt rada s bivšim osuđenicima interesiraju se čak i Finci

– Projekt je obuhvatio rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja, gradnju novog nadvožnjaka s novim proširenim krakovima koji su omogućili pristup autocesti, kao i izlaz s autoceste u svim smjerovima. Gradnja punog čvorišta osigurat će funkcioniranje postojećih infrastrukturnih objekata te omogućiti dodatne turističke, ugostiteljske i druge gospodarske aktivnosti, a ujedno će poboljšati lokalnu prometnu povezanost te pridonijeti sveukupnom razvoju pograničnog područja uz rijeku Muru – kaže župan Matija Posavec, koji je obišao čvorište s načelnikom Općine Goričan Mariom Moharićem i članom Uprave Hrvatskih autocesta Stjepanom Baranašićem.

S obzirom na to da je izdana uporabna dozvola, čvorište će, kako je najavljeno, biti pušteno u promet narednih dana. Uz ostalo, postavljena je i nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija, a izmještene su i zaštićene postojeće instalacije. Izvođači radova su tvrtke Colas Hrvatska i Tegra, a vrijednost investicije je 24 milijuna kuna. Riječ je o državnom projektu.

Otvoren jedan od najmodernijih centara za posjetitelje u Europi Tko su laporaši, a tko fljojsari? Kako se brani zmija smukulja?

– Ta je investicija nužna za Goričan i Međimurje. Čvor će značiti puno i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja proizvode hranu. Planiramo na samom prijelazu turistima ponuditi te proizvode – rekao je načelnik Moharić.