Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Erasmus+ projekt

Đaci iz Požege, Poljske, Italije i Portugala kod Puljašića

Foto: pozega.hr
Cilj projekta je pojačati zanimanje učenika za društveni i politički život, počevši od škole gdje se mogu upoznati s osnovnim pravilima demokracije promatrajući kako funkcionira škola i njezino vodstvo

Požeška OŠ Antuna Kanižlića sudjeluje kao partner u 123 tisuće eura vrijednom Erasmus+ projektu “A school of democracy – we know our rights and duties” (Škola demokracije - znamo svoja prava i dužnosti), čiji je nositelj škola iz Poljske, a partneri su škole iz Italije i Portugala.

psi Dobri rezultati U šest mjeseci mikročipirano 135 životinja

Cilj projekta je pojačati zanimanje učenika za društveni i politički život, počevši od škole gdje se mogu upoznati s osnovnim pravilima demokracije promatrajući kako funkcionira škola i njezino vodstvo, te razvijajući komunikacijske i digitalne kompetencije.

U sklopu projekta planirane su tri mobilnosti, a proteklog tjedna sudionike je primio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

– Drago mi je što ste posjetili našu zemlju i naš grad. Nadam se da ćete uživati, dobro se upoznati i sklopiti nova, trajna prijateljstva jer vi, mladi, budućnost ste Europe. Ovo je najbolji način za uspostavljanje komunikacije među našim državama i narodima jer jedni od drugih zasigurno možemo puno toga naučiti – poručio je Puljašić.