Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Održani u šibeniku

Dani regionalnog razvoja i EU fondova

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Na Trgu Pavla Šubića održan je sajam EU fondova

Dani regionalnog razvoja i EU fondova u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održani su u Kongresnom centru Amadria park u Šibeniku, a svečano ih je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković. Premijer Plenković istaknuo je kako je Hrvatska 2016. godine bila na 9 posto angažmana ugovorenih projekata, a u međuvremenu smo narasli na čak 70 posto, izvijestili su iz šibenske uprave.

INFORMATIVNO-EDUKATIVNI DOGAĐAJ U Šibeniku održan sajam EU fondova

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić rekao je pak kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, a ova Vlada je po tom pitanju napravila veliki iskorak, dok nova nacionalna razvojna strategija do 2030. previđa stvaranje poslova dodatne vrijednosti. Ministar je također najavio i realizaciju visokog učilišta za administraciju EU fondova, što će značiti jačanje hrvatskih kapaciteta u provođenju EU projekata.

– Brojne projekte realizirali smo europskim novcem i oni su definitivno preobrazili grad. Revitalizacijom kulturnog nasljeđa stvorili smo dodanu vrijednost koja je poslužila razvoju gospodstva i otvaranju novih mogućnosti – istaknuo je šibenski gradonačelnik Željko Burić, zahvalivši Vladi na kontinuiranoj podršci. Dodao je i kako je do sada povučeno oko milijardu i 100 milijuna kuna za razne projekte. (fš)•