Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
OTVOREN POSLOVNI EDUKATORIJ U PUŠĆI

Derutni podrum općinske zgrade pretvoren je u centar

Foto: Zagrebačka županija
Županija je općinski projekt podržala s 450.000 kuna

Nekad je to bio derutni podrum zgrade Općine Pušća, sagrađene još 1913. godine, no danas je dobio novu, bolju funkciju. Nakon cjelovitog uređenja vrijednog 1,3 milijuna kuna, u općini Pušća otvoren je Poslovni edukatorij, multifunkcionalni centar za održavanje sastanaka, seminara, kulturnih, zabavnih i edukativnih sadržaja za sve generacije Pušćana. Načelnica Općine Anđela Cirkveni naglasila je da je posebice veseli što će prostor koristiti mladi koji će u edukatoriju moći usavršavati strane jezike, a stariji informatičke vještine.

Završena 30,8 milijuna kuna vrijedna energetska obnova Slijedi dogradnja kompleksa kako bi škola postala centar kompetentnosti

– Zagrebačka županija s velikim je zadovoljstvom podržala ovaj projekt s 450.000 kuna – rekao je župan Stjepan Kožić prilikom obilaska podsjetivši kako je Županija sufinancirala i obnovu fasade općinske zgrade.

– Ova zgrada i novouređeni podrum izgledaju kao novi, a sagrađeni su davne 1913. godine – naglasio je Kožić te pohvalio proaktivnost načelnice Anđele Cirkveni koja se redovito javlja na sve dostupne županijske natječaje, ali i povlači europska sredstva. Načelnica Cirkveni naglasila je da je općina jedno veliko gradilište, ali da se svi stanovnici najviše raduju radovima na rekonstrukciji i dogradnji škole i dvorane. Riječ je o investiciji vrijednoj 13,9 milijuna kuna koju u cijelosti financira Zagrebačka županija, a koja će biti gotova u studenom ove godine.

– Ono što sa zadovoljstvom mogu najaviti jest da će djeca iz ovog kraja još u 2021. godini školu pohađati u jednoj smjeni – rekao je Kožić koji je posjetio i Strojobravariju Števa u Pušćanskoj Dubravi