Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Završena 30,8 milijuna kuna vrijedna energetska obnova

Slijedi dogradnja kompleksa kako bi škola postala centar kompetentnosti

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Miroslav Antolčić istaknuo je da se u 60 razrednih odjela školuje 1363 učenika koji od sada imaju puno ugodniji prostor za rad i učenje

Iz energetskog razreda D prešla je u razred A, a troškovi grijanja sad će iznositi samo petinu u odnosu na ranije, kada je taj iznos bio 320 tisuća kuna godišnje. U istom postotku smanjena će biti i godišnja emisija CO2. Ukratko, kompleks srednjih škola u Velikoj Gorici “živjet” će zdravije i sretnije, i to zahvaljujući 30,8 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi koja je upravo završena.

DRŽAVNI TAJNIK POSJETIO OB ZADAR “Napredak zadarske bolnice ugodno me iznenadio”

Za budućnost poduzetnika

Zagrebačka županija za ovu je investiciju polovicu sredstava osigurala iz EU fondova, a drugu polovicu u vlastitom proračunu.

– Energetska obnova je završena, no vrlo brzo ovdje ćemo ponovno imati veliko gradilište. Srednja strukovna škola Velika Gorica dogradit će se učionicama i praktikumima u kojima će učenici učiti radeći na suvremenim strojevima kako bi, kad dođu na tržište rada, bili itekako konkurentni i kompetentni – rekao je župan Stjepan Kožić, istaknuvši da je za 100 milijuna kuna vrijedan projekt Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, kojemu je velikogorička srednja strukovna škola nositeljica, Zagrebačka županija 80 milijuna kuna osigurala iz EU fondova, a preostalih 20 milijuna kuna u svom proračunu.

Foto: Zagrebačka županija

Uz velikogoričku, energetski su obnovljene i Srednja škola Vrbovec te Područna škola Rakov Potok, a u punom jeku su i radovi na Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu. Za obnove navedene četiri škole Zagrebačka županija osigurala je 35 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava povukla iz EU fondova.

Ide projekt vodoopskrbe

– Projekti su spremni za još šest škola i tri doma zdravlja, između ostalih i za velikogorički – istaknuo je župan Kožić.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Miroslav Antolčić istaknuo je da se u 60 razrednih odjela školuje 1363 učenika koji od sada imaju puno ugodniji prostor za rad i učenje