Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
DRŽAVNI TAJNIK POSJETIO OB ZADAR

“Napredak zadarske bolnice ugodno me iznenadio”

1/2
Foto: Zadarska županija
Zadarska bolnica jedina je zdravstvena ustanova na Jadranu koja posjeduje i uređaj za zbrinjavanje infektivnog otpada

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić u pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića posjetio je Opću bolnicu Zadar, gdje ga je ravnatelj Željko Čulina upoznao s aktivnostima najveće zdravstvene ustanove u Zadarskoj županiji.

PODACI HZZO-A ZA ZADARSKU ŽUPANIJU Krajem ožujka tisuću zaposlenih više nego godinu prije

Ministarstvo zdravstva u posljednjih je godinu dana zadarskoj bolnici doniralo 16,2 milijuna kuna vrijednu opremu pa je državni tajnik ovom prigodom obišao novi RTG uređaj za interventne kardiološke zahvate – angiosalu te novi CT uređaj, koji svaki vrijede više od 5 milijuna kuna.

– Bolnica je ostvarila značajan iskorak u posljednjih nekoliko godina, pogotovo s novom opremom koja podiže kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga. Zahvaljujem na svim aktivnostima koje bolnica poduzima u borbi protiv koronavirusa, kao i u pružanju adekvatne zdravstvene skrbi svim pacijentima – istaknuo je državni tajnik Bašić. Obišao je državni tajnik i 50 milijuna kuna vrijedne radove na izgradnji i opremanju dnevnih bolnica, koji su u završnoj fazi.

U sklopu projekta “Telemedicina u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske” zadarska i biogradska bolnica uskoro bi trebale biti uključene i u mrežu telemedicinskih usluga koja će i žiteljima udaljenih dijelova županije omogućiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

Obilježen 28.rođendan Zadarske županije Dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama

Zadarska bolnica jedina je zdravstvena ustanova na Jadranu koja posjeduje i uređaj za zbrinjavanje infektivnog otpada, koji je u pandemiji porastao 10 puta. Uređaj radi u ciklusima, u jednoj smjeni može zbrinuti oko 200 kilograma infektivnog otpada koji postaje za 75 posto manji, što dovodi do ušteda