Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Devet gradova i tri općine sada imaju besplatne servisne stanice za bicikle

Biciklist
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
U sklopu projekta 'Bike self servise', na 12 odabranih lokacija u svih devet gradova Zagrebačke županije te općinama Krašić, Pisarovina i Brdovec, postavljene su servisne stanice za bicikle

Stanica se sastoji od stalka za brzi servis koji sadrži držač bicikla, pumpu s manometrom te set osnovnog alata za servis (imbus ključ, viličasti ključ, francuski ključ, odvijač, set za servis guma). Uz servisno mjesto postavljen je i podni spiralni držač za bicikle.

Namjena ovih stalaka nije pohrana bicikala, već samo privremeno odlaganje bicikala prilikom odmora biciklista i upotrebe servisnog stalka i ostale opreme na punktu. Stanica i svi alati koriste se bez naknade.

Biciklističke staze u Zagrebačkoj županiji kojih ima jako puno privlače rekreativne bicikliste kako domaće tako i one iz susjednih zemalja koji se tako upoznaju s lokalnim stanovništvom, kulturnom baštinom i gastronomijom te uživaju u prirodnim bogatstvima zelenog zagrebačkog prstena.

Cikloturističke karte mogu se pronaći u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije. Iz Zagrebačke županije podsjećaju da su ovaj projekt pokrenule i financirale Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Zagrebačke županije.