Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Projekti

Devet milijuna kuna za sustav županijskih lučkih uprava

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Pročelnica Nada Milošević najavila je i da će Primorsko-goranska županija s 450 tisuća kuna pomoći subvencioniranje javnog linijskog cestovnog prijevoza putnika u gradovima i općinama Gorskog kotara

- Primorsko-goranska županija će u ovoj godini za projekte održavanja i gradnje lučke infrastrukture u sustavu županijskih lučkih uprava izdvojiti oko devet milijuna kuna - najavila je pročelnica za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

U ambulanti Doma zdravlja Kampus dobio i sportsku ambulantu

Najveći pojedinačni iznosi bit će usmjereni Županijskoj lučkoj upravi Lošinj za luku Rovenska, dva milijuna kuna, dok će milijun kuna biti namijenjen Županijskoj lučkoj upravi Novi Vinodolski za luku u Povilama, rečeno je na konferenciji za novinare.

Za preostalih šest milijuna kuna otvoren je poziv lučkim upravama da kandidiraju svoje projekte.

Pročelnica Nada Milošević najavila je i da će Primorsko-goranska županija s 450 tisuća kuna pomoći subvencioniranje javnog linijskog cestovnog prijevoza putnika u gradovima i općinama Gorskog kotara, a jednaka suma osigurana je i za pomoć u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta.

Direktor Goranskog sportskog centra Alan Udović izvijestio je da će najveći županijski infrastrukturni projekt, sportsko-rekreacijski centar Platak biti dovršen do kraja ove godine do kada je planirana gradnja sustava zasnježenja i za preostale skijaške staze.

Primorsko-goranska županija Nakon škola, energetska obnova domova zdravlja

Kako je rekao, unatoč izostanku snježnih padalina i visokim temperaturama, na Platku se u proteklih dva mjeseca skijalo, a nekoliko dana i duž cijele staze Radeševo.