Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
U ambulanti Doma zdravlja

Kampus dobio i sportsku ambulantu

1/8
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Ambulanta će raditi svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni. Ukaže li se potreba može se uvesti još jedan termin (treći ponedjeljak u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni)

Zamjenik župana Marko Boras Mandić, prorektor za znanost i umjetnost Alen Ružić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš i ravnatelj Doma zdravlja PGŽ-a Vladimir Mozetič predstavili su novu zdravstvenu uslugu u sklopu Ambulante Doma zdravlja PGŽ-a na Kampusu, tzv. Studentske ambulante.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Primorsko-goranska županija Nakon škola, energetska obnova domova zdravlja

Sportska ambulanta na ovoj lokaciji počela je s radom 3. veljače 2020.godine, a radit će svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni. Ukaže li se potreba može se uvesti još jedan termin (treći ponedjeljak u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni).

Prostor ambulante prilagođen je i za pristup sportaša s invaliditetom.

- Potreba ovakvog oblika ambulante pokazala se prvenstveno zbog dostupnosti cijele populacije, te kako bi osobe s invaliditetom mogle imati pristup usluzi koja prije nije bila moguća u Dvorani mladosti zbog pristupa - rekao je Boras Mandić. 

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Primorsko-goranska županija Na specijalističkom usavršavanju 51 liječnik doma zdravlja

O gradnji buduće dvorane u sklopu Kampusa u kojoj bi također bila ambulanta zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je da bi se time usluga podignula na još jednu razinu više. Istaknuo je da je ovaj projekt još jedan dokaz da je Primorsko-goranska županija najbolja u Hrvatskoj, izuzev Grada Zagreba, po izdvajanjima za sport.

Inače, sportska ambulanta u Dvorani mladosti na Trsatu (ambulanta medicine rada i sporta) dio je projekta Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, u okviru kojega medicinski tim Doma zdravlja PGŽ-a unazad dvije godine pruža obvezne preglede za mlade sportaše iz klubova s područja Rijeke i županije u dogovoru sa Sportskim savezom i Zajednicom sportova PGŽ-a. Osnovana je s ciljem da se registriranim sportašima klubova s područja Grada Rijeke i ostalih dijelova Primorsko-goranske županije omogući kontinuirano utvrđivanje opće zdravstvene sposobnosti u renomiranoj zdravstvenoj ustanovi bez plaćanja naknade. Tijekom 2019. godine 2188 sportaša je koristilo usluge Sportske ambulante iz najrazličitijih sportskih disciplina.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Primorsko-goranska županija Dom zdravlja u protekle dvije godine obnovio vozni park s 36 novih vozila

Primorsko-goranska županija sufinancirala je program Sportske ambulante od početka rada sa 460.552,13 kuna.