Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Primorsko-goranska županija

Dom zdravlja u protekle dvije godine obnovio vozni park s 36 novih vozila

Foto: Primorsko-goranska županija
Procjenjuje se da će Dom zdravlja u narednih pet godina uštedjeti više od 1,200.000 kn na servisiranju vozila

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije nastavlja s kontinuiranim obnavljanjem voznog parka, u čijem sastavu je ukupno 115 vozila. Uz prethodno nabavljena vozila marke Citroen Jumper, VW Transporter, Renault Trafic opremljenih za prijevoz nepokretnih pacijenata i Renault Trafic (8+1 sjedalo) za pokretne pacijente s područja Rijeke, Čabra, Raba i Malog Lošinja čime je usluga prijevoza nepokretnih, teško pokretnih i onih pacijenata kojima zbog prirode bolesti nije preporučeno samostalno kretanje postala još kvalitetnijom, u studenom je stiglo 25 vozila za patronažnu službu i službu održavanja objekata Doma zdravlja.

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u Požeško-slavonskoj županiji Energetski će se obnavljati škole, bolnice, društveni domovi, sportski centri...

Time je u prošloj i tekućoj godini nabavljeno 36 novih vozila ukupne vrijednosti 4,380.000, pri čemu je 6 vozila nabavljeno putem decentraliziranih sredstava Primorsko-goranske županije te 30 vozila putem leasinga.

Vozila su raspoređena djelatnicima duž čitave županije u gotovo svim ispostavama Doma zdravlja PGŽ-a čime se značajno doprinosi unapređenju kvalitete usluge sanitetskog prijevoza i patronažne zdravstvene zaštite kako u Rijeci, tako i u ostalim područjima županije uključujući Gorski kotar i otoke. Nabavljena vozila marke Dacia Sandero će uslugu patronažnih sestara učiniti dostupnijom na području Rijeke, Raba, Malog Lošinja, Vrbovskog, Krka, Crikvenice, Delnica i Čabra. Službi održavanja Domova zdravlja na području Delnica, Crikvenice i Malog Lošinja uručena su tri nova vozila marke Dacia Dokker.

Novi sportski sadržaj Otvorena atletska staza na stadionu

S obzirom na činjenicu da je starost vozila do kupnje novih automobila bila 10 godina uz prosječno 250.000 prijeđenih kilometara, jedan od osnovnih razloga za investiciju u vozni park jest sigurniji, udobniji i kvalitetniji prijevoz pacijenata, ali i djelatnika te znatne uštede u održavanju i servisiranju vozila. Procjenjuje se da će Dom zdravlja u narednih pet godina uštedjeti više od 1,200.000 kn na servisiranju vozila.

Dom zdravlja kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete usluge i u ostalim područjima primarne i sekundarne zdravstvene zaštite i kroz provođenje šest projekta financiranih iz fondova Europske unije. Dom zdravlja Primorsko-goranske županije i u narednom će razdoblju raditi na poboljšanju svojih usluga, a sve novosti dostupne su na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

VELIKO KORENOVO Područna škola stara 99 godina potpuno je obnovljena, očekuju se velike uštede