Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata u Požeško-slavonskoj županiji

Energetski će se obnavljati škole, bolnice, društveni domovi, sportski centri...

Foto: pszupanija.hr
Ugovore je predstavnicima pet županija uručio ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić u Vukovaru je uručio 170 ugovora vrijednih oko 125 milijuna za različite europske i nacionalne projekte koji se provode na području pet slavonskih županija. On je tom prilikom kazao da je većinom riječ o ugovorima za sufinanciranje europskih projekata koji se dodjeljuju iz programa vrijednog oko 300 milijuna kuna.

Uvođenje novih tehnologija kako bi mladi imali dobre uvjete Županija ulaže u školstvo i prati trendove: sve osnovne škole dobile pametne ploče

Razvoj županije

Više od 100 milijuna kuna iz tog programa otišlo je u pet slavonskih županija što je, kako je pojasnio, pokazatelj uspješnosti u povlačenju europskih sredstava.

Ugovori koji su potpisani odnose se na energetske obnove i razvoj cijele Požeško-slavonske županije. To su energetske obnove zgrada Doma za starije i nemoćne osobe Požega, sportsko-rekreacijskog centra Buk, Društvenog doma Blacko, sportsko-rekreacijskog centra Kuzmica, Centra hrvatskih branitelja u Pleternici, Društvenog doma Bilice, Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, Opće županijske bolnice Požega, lokalne uprave općine Čaglin, Društvenog doma Sapna, Društvenog doma Oljasi, Osnovne škole ‘’Mladost’’ Jakšić, Područne škole Badljevina, Osnovne škole Grigora Viteza u Poljani, Područne škole Ruševo u općini Čaglin, Područne škole Podgorje u Vetovu, Osnovne škole fra Kaje Adžića u Pleternici te gradnja reciklažnog dvorišta u općini Velika. U ime Požeško-slavonske županije potpisivanju ugovora nazočio je zamjenik župana Željko Jakopović.

Cikloturizam Požeška županija dobila 10 odmorišta za bicikliste

– Zamjenik župana Jakopović potpisao je ugovor za obnovu osnovne škole fra Kaje Adžića, a ja pet ugovora za obnove javnih zgrada u gradu Pleternici. Radi se o projektima koji su već odobreni za financiranje iz EU fondova u visini od 55-85 posto troškova, a ova dodatna sredstva dodijeljena su nam kao sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pri čemu Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Pleternici ostaje vrlo mali postotak financiranja sredstvima iz naših proračuna.

Velika pomoć

Fond sufinanciranja velika je pomoć općinama, gradovima i županijama u provedbi EU projekata, a posebice nama koji u ovom trenutku provodimo 22 projekta financirana iz EU – rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije za projekt “Zajedno do razvoja 2” dobio je 2,5 milijuna kuna. 

Jačanje turističke ponude Slika požeško-slavonskih ljudi i krajolika otišla u svijet