Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Uvođenje novih tehnologija kako bi mladi imali dobre uvjete

Županija ulaže u školstvo i prati trendove: sve osnovne škole dobile pametne ploče

Foto: Požeško-slavonska županija
Požeško-slavonska županija kupila je 21 pametnu ploču za 11 matičnih osnovnih škola na području županije, a vrijednost je projekta 525 tisuća kuna

Ovo je vrijeme napredne tehnologije i moramo se kretati u tome pravcu kako bismo našim učenicima omogućili iste uvjete školovanja kao što ih imaju učenici u većim hrvatskim gradovima. Kupnja pametnih ploča svakako je korak u tom smjeru – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na tiskovnoj konferenciji koja je u povodu kupnje pametnih ploča osnovnim školama na području županije održana u školi u Jakšiću.

požeška županija Postavljeno 10 odmorišta za bicikle po cijeloj županiji

Nastava u jednoj smjeni

– Vi ste naša budućnost te već sada u ovoj dobi znate više o tehnologiji, a jedan dan možda i vi budete nastavnici i profesori koji ćete nekim još mlađim generacijama pričati o tome kako je bilo pisati na običnoj školskoj ploči. Vremena se svakako mijenjaju, no ne smijemo zaboraviti pričati djeci i mladim ljudima kako je to sve počelo, pričati im o domovini i osigurati da oni ostanu ovdje – poručio je župan učenicima. Požeško-slavonska županija kupila je 21 pametnu ploču za 11 matičnih osnovnih škola na području županije, a vrijednost projekta je 525 tisuća kuna. Donacijom županije Osnovna škola “Mladost” Jakšić dobila je dvije pametne ploče, na čemu je zahvalio ravnatelj škole Boško Obradović. On je ujedno nabrojio i ostala ulaganja osnivača u školu.

– Pametne ploče samo su jedna u nizu pomoći i suradnje koju smo dobili od našeg osnivača. Tu je i novi namještaj vrijednosti oko 150 tisuća kuna, obnovljena je kuhinja vrijedna oko 200 tisuća kuna, sanitarni čvorovi oko 90 tisuća kuna i sada dvije pametne ploče vrijedne oko 50 tisuća kuna. Ove godine očekuje nas i energetska obnova matične škole, a već je obnovljeno svih pet područnih škola. Uz to, ove smo godine počeli raditi u jednoj smjeni, a Općina financira i produženi boravak – rekao je ravnatelj Boško Obradović.

Potpisivanje ugovora u Pleternici potpisan 134,6 milijuna kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova Projektima aglomeracije riješit će se sustav odvodnje u Pleternici i Požegi

Pratiti nova znanja

Načelnik općine Ivica Kovačević izrazio je zadovoljstvo što se krenulo s aktivnostima nabavke pametnih ploča, što je u vrijeme naprednih tehnologija nezaobilazna budućnost za razvoj obrazovanja.

– Nužno je pratiti nova znanja i nove tehnologije kako bi naši mladi imali adekvatne uvjete te uspješno odgovorili svim zahtjevima suvremenog školstva koji su pred svima nama – naglasio je načelnik Kovačević.