Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Cikloturizam

Požeška županija dobila 10 odmorišta za bicikliste

Foto: Požeško-slavonska županija
Odmorišta su postavljena po cijeloj županiji, od Požege i Pleternice do Pakraca i Lipika

U Požeško-slavonskoj županiji u sklopu projekta razvoja cikloturizma postavljeno je deset biciklističkih odmorišta sa solarnim panelima, stolovima s klupama, led rasvjetom, utičnicom za punjenje mobilnih uređaja i držačem za bicikle.

Jačanje turističke ponude Slika požeško-slavonskih ljudi i krajolika otišla u svijet

Ova županija u suradnji s Ministarstvom turizma već tri godine zaredom ulaže u cikloturističku infrastrukturu nastojeći tako pratiti europske trendove u kojima aktivni turizam ima sve više ljubitelja. Odmorišta su postavljena po cijeloj županiji, od Požege i Pleternice do Pakraca i Lipika.

– Biciklizam je jedna od nezaobilaznih ponuda aktivnog turizma naše županije, s više od tisuću kilometara biciklističkih staza – poručuju iz Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

OSJEČKO-BARANJSKA Županija bez naknade ustupila 20 servisnih stanica za bicikle

Biciklistička odmorišta postavljena su tamo kuda prolaze cikloturistički pravci koji su prije tri godine definirani u skladu s dinamikom provedbe projekata Operativnog plana razvoja cikloturizma.m Jedno od odmorišta nalazi se u Kaptolu, gdje je obilježen završetak realizacije ovog 550 tisuća kuna vrijednog projekta.

– Ovo je jedan u nizu projekata važnih za razvoj cikloturizma, ali ne i posljednji. Nadam se da će odmorišta biti na korist biciklistima. U nadolazećem razdoblju želimo i razvoj cikloturizma i na našim planinama – rekao je župan Alojz Tomašević.