Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
VELIKO KORENOVO

Područna škola stara 99 godina potpuno je obnovljena, očekuju se velike uštede

1/6
Foto: Grad Bjelovar
Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, za koji su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 523.907,21 kuna. Ukupna vrijednost radova na energetskoj obnovi iznosi 1,157.123,89 kuna, od čega Grad sufinancira 633.216,68 kuna.

Grad Bjelovar nastavlja sa zatvaranjem gradilišta, a sada je na red došla i Područna škola u Velikom Korenovu, na kojoj su radovi na energetskoj obnovi privedeni kraju. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, za koji su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 523.907,21 kuna. Ukupna vrijednost radova na energetskoj obnovi iznosi 1,157.123,89 kuna, od čega Grad sufinancira 633.216,68 kuna.

Ulaganje u najdarovitije učenike Otvoren jedinstveni Centar izvrsnosti iz matematike, kemije, fizike i biologije

Sve je izmijenjeno

Radove je izvodila bjelovarska tvrtka Demaring, a nakon energetske obnove, objekt iz energetskog razreda G prelazi u C razred, što će omogućiti velike režijske uštede na ovoj zgradi, staroj gotovo 100 godina.

– Još jedno gradilište koje zatvaramo, od onih 50 koje smo rekli da ćemo imati u ovoj cijeloj godini, a ovo je jedna od zadnjih škola koje su ostale za obnovu. Škola je stara 99 godina, sad je krasna izvana. Neće prokišnjavati, statika je u redu, energetski je obnovljena u potpunosti. Na školi je izmijenjeno sve, od same drenaže, vlage, PVC stolarije, promijenjeno je krovište, a tu je i nova termofasada – poručio je gradonačelnik Dario Hrebak prilikom posjeta Velikom Korenovu, istaknuvši kako je sam Grad izdvojio 25 posto ukupnih sredstava za obnovu ove škole.

– Grad Bjelovar trebao bi izdvojiti 633 tisuće kuna, međutim još smo dobili otprilike 150 tisuća kuna iz Fonda za sufinanciranje europskih projekata. Za Grad je to velika investicija, ne bismo to mogli sami napraviti – rekao je Hrebak istaknuvši kako nastavljaju s obnovom škola te da će do kraja godine biti završena obnova škole u Ždralovima i one u Gudovcu.

Županija svoj Centar kompetencija u turizmu vrijedan 35 milijuna kuna kandidirala na fondove EU Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu preuredit će u moderan Centar

Pripremaju se novi projekti

Također, pripremaju prijave na natječaj za novih 14 objekata, od čega čitav niz škola, za koje gradonačelnik vjeruje da će biti energetski obnovljene u ovom mandatu. A koliko energetske obnove u stvari vrijede najbolje govore konkretni rezultati, koji s vremenom postaju sve vidljiviji.

– Već se vide velike uštede; samo u vrtiću u Bjelovaru je u ovoj godini ušteđeno 250 tisuća kuna režijskih troškova. Ako se tako nastavi, sve ove obnove na vrtićima će se kroz nekoliko godina u potpunosti isplatiti, što se tiče našeg dijela – kazao je Hrebak