Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Posjet izaslanstva Bjelogorsko-bilogorske županije

Distributivni centar u Gorici dobar je primjer skladištenja

Foto: Dražen Kopač
Unatoč lošoj godini za proizvodnju jabuke, direktor Centra Hrvoje Bunjevac naglasio je da je ULO hladnjača, ukupnog kapaciteta 3000 tona, puna

Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, predvođeno zamjenicom župana  Marijom Jungić, posjetilo je Distributivni centar za voće i povrće u Velikoj Gorici kao dobar primjer pomoći u skladištenju.

- Planiramo kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, a putem razvojnog sporazuma s Vladom RH, raditi na projektu gradnje distributivnog centra za voće i povrće. Nadam se da će nam iskustva koja ćemo dobiti pomoći u pronalasku najboljeg modela koji će zadovoljiti potrebe proizvođača naše županije - rekla je zamjenica Jungić.

Domaćin izaslanstvu bio je zamjenik župana Damir Tomljenović, koji je rekao da je Distributivni centar nastao iz potrebe voćara koji su htjeli biti konkurentni na tržištu tijekom cijele godine. Unatoč lošoj godini za proizvodnju jabuke - proljetnom mrazu, ljetnim sušama, a ponegdje i tuči, direktor Centra Hrvoje Bunjevac naglasio je da je ULO hladnjača, ukupnog kapaciteta 3000 tona, puna.

- Glavni razlog je što je naša ULO hladnjača najmodernija u državi. Svi pokazatelji govore da jabuka kod nas uspije sačuvati jednaku kvalitetu kroz cijelu godinu. Zadnje pakiranje prošlogodišnje jabuke imali smo 20. kolovoza, dakle u hladnjači je bila skoro godinu dana. Kada je išla na tržište bila je iste kvalitete kao i kada je ušla u hladnjači - naglasio je Bunjevac.