Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
HUMANITARNA AKCIJA

Djeca sakupljala plastične čepove kako bi platili skupe lijekove

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Projekt se provodi od 2013. godine, a do sada su prikupili više od 100 tona čepova, samo za jedan lijek potrebno je prikupiti čak 7 tona čepova

U sklopu projekta #JArecikliram predviđena je i aktivnost "Natjecanje u školama u izradi kreativnih stvari od prethodno prikupljenog materijala", a koja se provodi u suradnji s učenicima, učiteljima i profesorima Osnovne škole Ljubo Babić iz Jastrebarskog. Cilj navedene aktivnosti je osvijestiti djecu o važnosti odgovornog postupanja s otpadom.

Dječji vrtić Maslačak Predstava Tri jabučice s bakinog ormara oduševila vrtićarce

Naime, u sklopu aktivnosti organizirano je prikupljanje plastičnih čepova u razdoblju od dva tjedna u posebno označene kartonske kutije postavljene na nekoliko mjesta u školi. Potrebno je naglasiti da je ova akcija humanitarnog karaktera - Udruga oboljelih od leukemije i limfoma koja svoje sjedište ima u Čakovcu već godinama provodi projekt "Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ čiji je cilj edukacija građana o odgovornom postupanju s otpadom, a od novca prikupljenog reciklažom plastičnih čepova sufinancira se nabava skupih lijekova za liječenje članova Udruge oboljelih.

Kroz projekt "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" udruga se zalaže za očuvanje i zaštitu okoliša, te u suradnji s komunalnim poduzećima organizira stručna predavanja i edukacije o načinu na koji treba postupati s otpadom.

Sam projekt provodi se od 2013. godine, a do sada su prikupili više od 100 tona čepova, a samo za jedan lijek potrebno je prikupiti čak 7 tona čepova.

ČAKOVEC Vrtićka djeca u akciji 'Posadi i ti jedno drvo'

Tijekom trajanja ove akcije djeca će od dijela prikupljenih čepova izraditi kreativne uratke u suradnji sa svojim učiteljicama i učiteljima, a ostatak čepova biti će doniran Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Za sudjelovanje u natjecanju predviđene su nagrade, a najbolju skulpturu učenici će poslati Udruzi kao dar.