Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 31 pregleda
Rekonstrukcija pri kraju

Do idućeg ljeta u bivšem kinu Odeon moderna multifunkcionalna dvorana

Odeon
Foto: Grad Šibenik
Ministarstvo kulture je za uređenje šibenskog kina Odeon u 2017. godini osiguralo sredstva u visini od 800 tisuća kuna

Rekonstrukcija bivšeg kina Odeon koji se pretvara u modernu polivalentnu dvoranu namijenjenu održavanju kino i kazališnih predstava te kulturno-glazbenih događanja u završnoj su fazi.

"Projekt rekonstrukcije bivšeg kina iznimno je zahtjevan zbog čega je Grad Šibenik pristupio faznom uređenju polivalentne dvorane. Grubi građevinski radovi su završeni, postavljene su instalacije, a sljedeća faza koja nas čeka je finaliziranje završnih obloga u samom objektu te nabava tehničke opreme koja će činiti ovaj multifunkcionalni centar nužno potrebnim gradu Šibenik", kazao je gradonačelnik Željko Burić koji je obišao radove.

Iz gradske uprave podsjećaju da je Ministarstvo kulture za uređenje kina Odeon u 2017. godini osiguralo sredstva u visini od 800 tisuća kuna, a radovi tijekom četvrte faze uređenja obuhvaćali su postavljanje vodovodnih, kanalizacijskih i elektroinstalacija, te instalacija za grijanje i hlađenje, postavljanje unutarnje toplinske i hidroizolacije, estriha i gips ploča, te ostale zidarske, betonske i obrtničke radove u unutrašnjosti prostora.

U ranijim fazama obavljena je statička sanacija objekta, mehanički i ručni iskopi, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je novi beton. Izvedeni su radovi na uređenju pročelja objekta, postavljeni su vanjski fasadni slojevi, uključivo krov, te vanjska stolarija. Ujedno je riješen sustav odvodnje cijelog objekta na koji se kino Odeon naslanja.

Do sada je u projekt uloženo više od 5,5 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture je sudjelovalo s 3,4 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na između 11 i 14 milijuna kuna.

Predstavnici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku kao mogući budući korisnici polivalentne dvorane također su obišli radove.