Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
VEĆA SIGURNOST ZA UČENIKE

Do kraja siječnja igralište u Topuskom

Foto: Sisačko-moslavačka županija
U prvoj fazi gradit će se košarkaško, odbojkaško i rukometno igralište, a u drugoj fazi zaletišta za skok u dalj i vježbališta

Do kraja siječnja iduće godine planiran je završetak izgradnje sportskog igrališta u sklopu Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Topuskom, a koji će koristiti i učenici Srednje škole Topusko te mještani. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,400.174,06 kuna.

POLAZNICI RATNE ŠKOLE U POSJETU ŽUPANIJI Studijsko putovanje 23. naraštaja škole

– Milijun kuna osigurava Županija, a 400.000 kuna je iz Ministarstva regionalnog i fondova EU. Prva faza će biti do zime. Ovo igralište bitno je za sigurnost djece, ali i za cijelo mjesto. U protekle dvije godine po pitanju školstva u Topusko su uložena velika sredstva: blizu 4 milijuna kuna na energetsku obnovu osnovne škole i više od 6,5 milijuna kuna u srednju školu – rekao je župan Ivo Žinić.

– Kada smo nedavno upozorili da djeca osnovne i srednje škole, da bi došli do vanjskog igrališta koje je u neriješenom vlasništvu, moraju prijeći i županijsku i općinsku prometnicu, župan je odmah s tog radnog sastanka reagirao. Rezultat je izgradnja ovog igrališta za sigurnost naše djece. Jako smo zahvalni, prije svega u ime djece i roditelja naše općine. Općina će se uključiti u ovaj projekt, bilo u prvoj, bilo u drugoj fazi, kako financijski tako i na druge načine – napominje načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić.

U prvoj fazi gradit će se košarkaško, odbojkaško i rukometno igralište, a u drugoj fazi zaletišta za skok u dalj i vježbališta.