Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Razvoj društvene infrastrukture u prigradskim naseljima

Do kraja svibnja Kutinska Slatina dobiva moderno dječje igralište vrijedno 500.000 kn

Foto: Grad Kutina
Igralište će biti opremljeno ziplineom prilagođenim za djecu, većom platformom s toboganom, mrežama za penjanje, ljuljačkama te trampolinom u razini zemlje kako bi djeca raznih dobnih skupina mogla uživati u njemu

Gradonačelnik Zlatko Babić obišao je protekli tjedan u društvu suradnika radove na gradnji dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini. Projekt gradnje realizira se uz pomoć sredstava iz europskih fondova pomoću LAG mjere iz Programa ruralnog razvoja.

Kutinski slikari pomažu Aukcija za Dom zdravlja

Čim bolji uvjeti za život

– Vrijednost projekta je oko 500 tisuća kuna, od kojih je 356 tisuća kuna financirao Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Grad Kutina potpisao je ugovor s tvrtkom Kriška Hiža d.o.o., koja je započela s radovima 14. veljače 2020. godine, a rokovi izvedbe radova su do 29. svibnja 2020. – rekao je Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

– Prošle godine izgradili smo i obnovili dječje igralište u našem vrtiću "Maslačak" i DV-u "Neven" u samom centru grada Kutine te ovime slobodno možemo reći da nismo zaboravili ni naša prigradska naselja što pokazuje gradnja ovog dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini. Veseli me što ni u ovo doba radovi ne staju, nego nastojimo svim svojim sugrađanima omogućiti čim bolje uvjete za život te se nadam kako će se što veći broj djece idućeg ljeta igrati na novom dječjem igralištu u Kutinskoj Slatini te da ćemo i u budućnosti realizirati što više projekata – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Dogovor o povećanju plaća Osam posto veća plaća za odgojiteljice u Kutini

Kako je rečeno, dječje će igralište doprinijeti razvoju opće društvene infrastrukture, odnosno infrastrukture vezane za sport i rekreaciju djece na području naselja Kutinska Slatina, koje je ujedno i dio područja Lokalne akcijske grupe (LAG) Moslavina. Između ostalog, igralište će u Kutinskoj Slatini biti opremljeno ziplineom prilagođenim za djecu, većom platformom s toboganom, mrežama za penjanje, ljuljačkama te trampolinom u razini zemlje kako bi djeca raznih dobnih skupina mogla uživati u njemu.

U planu obnova svih igrališta

Vrijednost projekta je 500.000 kuna, a 2019. godine odobreno je sufinanciranje ovog projekta u iznosu od 355.950 kn koliko će izdvojiti Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i Republika Hrvatska, dok ostatak sredstava osigurava Grad Kutina iz svog proračuna. Nakon što su prošle godine dovršena dječja igrališta u sklopu dječjeg vrtića Maslačak i Neven, u planu je i obnova svih dječjih igrališta i proširenje centralnog dječjeg igrališta na Trgu dr. Franje Tuđmana dodatnim spravama. No zbog epidemije koronavirusa vidjet će se kako će se sve realizirati.

U park-šumi Šubićevac Prvo igralište za djecu s posebnim potrebama