Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
U park-šumi Šubićevac

Prvo igralište za djecu s posebnim potrebama

Foto: Grad Šibenik
Posebnost igrališta jest što je opremljeno spravama koje su važne za fizički razvoj djeteta

Grad Šibenik je u park šumi Šubićevac završio gradnju novog dječjeg igrališta prilagođenog djeci s posebnim potrebama, jedinstvenog na administrativnom području Šibenika.

ŠIBENIK Uređuje se glavni trg i ulaz i izlaz iz podzemne garaže na Poljani

– Ovo igralište rezultat je još jedne uspješne suradnje gradske uprave s poslovnim subjektima koji posluju u Šibeniku, i to na gradnji dječjih igrališta. Osim što je vodeća naftna kompanija INA u protekle dvije godine donirala igrala za proširenje dječjeg igrališta na Meterizama, te igrala i podlogu za novo dječje igralište u sklopu sportskog centra Ljubica u Crnici, Jadranska banka je u procesu preuzimanja od HPB osigurala 750 tisuća kuna za gradnju i opremanje potpuno novog i jedinstvenog dječjeg igrališta na Šubićevcu – rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić prilikom službenog otvaranja igrališta. Cijela ova lijepa priča započela je inicijativom Moto kluba Galebi Šibenik i suradnjom s Centrom za odgoj i obrazovanje Šubićevac te se krenulo s prikupljanjem donacija za gradnju prvog ovakvog igrališta na području Šibenika. Grad Šibenik obvezao se da će na ukupno prikupljeni iznos donacija financijski sudjelovati s ostatkom vrijednosti potrebnim za realizaciju projekta, a zatim se svojom donacijom uključila Jadranska Banka, odnosno HPB, izvijestili su iz šibenske uprave.

– Posebnost ovog igrališta jest što je opremljeno spravama koje su važne za fizički razvoj djeteta, posebno djece s tjelesnim poteškoćama te vjerujem da će svi oni uživati ovdje – kazala je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac Branka Bego.

POTPISAN UGOVOR U ŠIBENIKU Za unapređenje prometne infrastrukture 99 milijuna kuna

Nino Vrcić, član Moto kluba Galebi, naglasio je kako je realizacija ovog projekta nastavak dugogodišnje suradnje kluba s Centrom za odgoj i obrazovanje te je zahvalio Gradu što je prepoznao važnost ovog projekta i podržao njihovu inicijativu.

– Riječ je zaista o hvale vrijednom projektu u koji smo se sa zadovoljstvom uključili, a na poseban način i obilježili pripajanje Jadranske banke HPB-u – kazao je Alen Herjavec, savjetnik u Upravi HPB-a.

– Valja napomenuti i to da je glavni projekt za igralište napravila i donirala šibenska firma Izgradnja projekt – istaknuli su iz šibenske uprave.