Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
POTPISAN UGOVOR U ŠIBENIKU

Za unapređenje prometne infrastrukture 99 milijuna kuna

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Ugovor su potpisali ministar prometa Oleg Butković, direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat i Tomislav Petric, ravnatelj SAFU. Na potpisivanju je bio gradonačelnik Željko Burić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić te ministar uprave Ivan Malenica

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je na tvrđavi Barone ugovor za projekt „Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu“. Projekt je vrijedan 99,347.734,78 kuna, od čega su 73,786.670,83 kuna nepovratna europska sredstava. Ugovor je potpisao i Tomislav Petric, ravnatelj SAFU i Goran Bulat, direktor tvrtke Gradski parking d.o.o. koja je nositelj projekta, izvijestili su nas iz šibenske uprave.

Otvara se Arsenova kuća umjetnosti Preuređenom prostoru bivšeg kina Odeon ime šibenskoga velikana Arsena Dedića

– Posrijedi je sveobuhvatan integrirani projekt koji obuhvaća nekoliko aktivnosti i faza. Budući da je ujedno riječ o pilot-projektu, ovom prigodom želim zahvaliti i Ministarstvu regionalnog razvoja na razumijevanju i podršci, kao i Gradu Šibeniku koji je projekt pripremio – istaknuo je ministar Oleg Butković. Projekt obuhvaća izradu studijske dokumentacije za organizaciju i integraciju javnog prijevoza na području grada Šibenika te razvoj aplikacije zbog unapređenja informiranosti korisnika i olakšavanja korištenja različitih usluga iz sektora prometa. Aplikacija će tako integrirati različite oblike prijevoza i informacije o istima, kao i omogućiti plaćanje karata u javnom prijevozu i na javnim parkiralištima na području Šibenika.

Ulaganje grada Mali Lošinj U infrastrukturu Ilovika uloženo više od 1,8 milijuna kn

– Projektom je predviđena i nabava 11 niskopodnih autobusa za potrebe održavanja javnog gradskog prijevoza na 7 linija te nabava i postavljanje popratne opreme za uređenje 17 autobusnih stajališta (infodisplay). Projekt predviđa izgradnju i opremanje logističkog centra Poljana koji podrazumijeva izgradnju podzemne garaže, uređenje trga, nabavu i postavljanje urbane opreme te uređenje obodne prometnice – ističu iz gradske uprave.

Raspisan javni poziv za program “Idemo do grada“ , traje do 17. veljače Cilj je oživljavanje stare gradske jezgre

– Prethodno razdoblje bilo je zahtjevno za naše sugrađane s obzirom na opseg radova koji se odvijaju u našem gradu. Ovo je projekt koji će potpuno promijeniti lice Šibenika i znatno poboljšati infrastrukturni standard grada – rekao je gradonačelnik Željko Burić te zahvalio prisutnim ministrima kao i svojim suradnicima na angažmanu oko projekta. Ministar Butković potpisao je i ugovor s ravnateljem Lučke uprave Šibensko-kninske županije Željkom Dulibićem za projekt „Izgradnja luke otvorene za javni promet Šibenik – uvala Vrnaža“, a potpisani su i ugovori za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj uporabi na području Šibenske županije vrijednosti 14 milijuna kuna.