Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Ulaganje grada Mali Lošinj

U infrastrukturu Ilovika uloženo više od 1,8 milijuna kn

Foto: Grad Mali Lošinj
Škola na Iloviku ima 8 učenika, a od iduće školske godine bit će ih 10 – kazala je gradonačelnica pri obilasku

Nakon dovršetka višegodišnjeg projekta izgradnje vodoopskrbe i odvodnje otoka Ilovika vrijednog 14,5 milijuna kuna te uz najavljene velike investicije u luku i cestu Mrtvaška koje će se realizirati u nadolazećem periodu, Grad Mali Lošinj je u 2019. godini na Iloviku uložio više od 1,8  milijuna kuna.

Na Unijama započela dugoočekivana gradnja sustava otpadnih voda vrijedna 7,5 milijuna kuna Od sredine lipnja mještani će imati sigurnu opskrbu pitkom vodom

Na Iloviku je lani sa 630.000 kuna obnovljen krov na njihovoj osnovnoj školi, od čega je 100.000 kuna osigurala Primorsko-goranska županija.

Za potrebe smještaja učiteljice uređen je stan na prvom katu škole, u što je uloženo više od 130.000 kuna. Uz to, Grad je financirao radove na priključenju škole na vodu i odvodnju te grijanje vrijedne 120.000 kuna.

– Najponosniji smo upravo na ulaganje u obrazovanje jer danas škola na Iloviku ima 8 učenika, a od iduće školske godine bit će ih 10. To je najbolja potvrda da dobro usmjeravamo financijska sredstva – kazala je gradonačelnica Kučić pri obilasku školu.

Lani je dovršen projekt sanacije i rekonstrukcije mola na otočiću Sv. Petar vrijedan 300.000 kuna što je sufinanciralo i nadležno ministarstvo. Betonirane su staze duž otoka Ilovika u vrijednosti od 50.000 kuna, a izrađen je i projekt školskog sportskog igrališta vrijedan 54.000 kuna. 

Za udruge civilnog društva 1,9 milijuna kuna Grad daje novac za sport, kulturu, tehničku kulturu i socijalnu skrb

Uz redovno održavanje komunalne opreme, postavljanje plutajućih brana, pametnih  klupa te više intervencija na zelenim javnim površinama Grad je isto tako financirao s 580 tisuća kuna projekt ceste za Mrtvašku za koju je ishođena lokacijska dozvola.