Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Raspisan javni poziv za program “Idemo do grada“ , traje do 17. veljače

Cilj je oživljavanje stare gradske jezgre

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Programom se žele privući manifestacije te dolazak domaćih i gostiju u stari dio Šibenika u predsezoni i posezoni

– Turistička zajednica grada Šibenika u suradnji s Gradom Šibenikom drugi je put raspisala javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa “Idemo do grada” u 2020. godini za područje stare gradske jezgre.

Javna nabava Brodica za 12 putnika Hrvatskom centru koralja Zlarin

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za manifestacije izvan turističke sezone kao glavnog motiva dolaska lokalnog stanovništva, domaćih i stranih posjetitelja u destinaciju, a koje doprinose sljedećim ciljevima: privlačenju lokalnog stanovništa, domaćih i stranih turista u staru gradsku jezgru Šibenika; razvoju turizma te valorizaciji kulturno-povijesne baštine; podizanju kvalitete i količine kulturne i turističke ponude; razvoju sadržaja koji omogućuju poboljšanje kvalitete turističke sezone i njezino produženje; promociji grada Šibenika, a posebno stare gradske jezgre u zemlji i inozemstvu; stvaranju prepoznatljivog imidža turizma grada Šibenika – izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

– Cilj nam je učiniti staru gradsku jezgru Šibenika poželjnim mjestom za poslovanje, kupnju i provođenje slobodnog vremena stanovnika, ali i svih ostalih posjetitelja kroz različite kreativne aktivnosti i manifestacije – poručio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Grebaštica Sanacija ilegalnih odlagališta otpada

– Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Idemo do grada“ odnosi se isključivo na manifestacije u predsezoni, odnosno u veljači, ožujku, travnju i svibnju te posezoni, odnosno u listopadu i studenom. Poziv se odnosi na manifestacije koje će se održati isključivo na području stare gradske jezgre Šibenika kao definirane kulturno-povijesne cjeline.

Proračunska sredstva po ovom javnom pozivu iznose 200.000 kn, a osigurali su ih Grad Šibenik i TZ grada Šibenika. Rok podnošenja kandidature je 17. veljače 2020., zaključili su iz gradske uprave.