Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Javna nabava

Brodica za 12 putnika Hrvatskom centru koralja Zlarin

Foto: Grad Šibenik
Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je 24,127.147,50 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije

Grad Šibenik pokrenuo je postupak javne nabave plovila i vozila za potrebe projekta Hrvatski centar koralja Zlarin. Procijenjena vrijednost nabave je 2,290.283,64 HRK bez PDV-a.

Vodeni sat na Poljani Radovi u punom jeku Vodeni sat na Poljani nova šibenska atrakcija

Predmet nabave je brodica na električni pogon za 12 putnika i dva ??lana posade s prostorom za prijevoz i rukovanje ronilicom (ROV-om), te s ekranom za prikaz njezina podmorskog djelovanja. Brodica će biti namijenjena korištenju i u ljetnim i u zimskim uvjetima, te će biti omogućen pristup i prijevoz osoba s invaliditetom, izvijestili su iz šibenske uprave i dodali da će se električna brodica koristiti za potrebe provedbe mjera za praćenje vrsta i staništa, te za prijevoz istraživača i znanstvenika, provedbu interpretacijsko-edukativnih programa za djecu i mlade te organiziranje turističkih tura.

Osim toga, nabavit će se i dva električna vozila za prijevoz posjetitelja Hrvatskog centra koralja, od čega će jedno imati 8 sjedala, a drugo 6 sjedala te mogućnost prijevoza osobe u invalidskim kolicima.

Dodijeljeni ugovori Studentima 700 kuna mjesečno od Grada Šibenika

– Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je 24,127.147,50 kuna, a rok provedbe je 36 mjeseci. Partneri na projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ – istaknuli su iz Grada.